Kılıçdaroğlu, Niğde'de partililerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Niğde'de konuştu. Kılıçdaroğlu, kur korumalı mevduat sistemini eleştirdi, sığınmacı konusuna değindi.
Onur Çetinkaya
|
23 Ağustos 2022, Salı - 14:28
Kılıçdaroğlu, Niğde'de partililerle buluştu

CHP lideri'nin bu haftaki durağı Niğde oldu. Her hafta bir ilde grup toplantısını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, toplantıda gündeme dair açıklamalar yaptı.

Anadolu'nun içini boşalttılar her şeyi metropollere taşıdılar

Niğde'nin tarım ve sanayi için önemli bir yerde olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,''Havaalanı yapacağız' dediler, sözlerini tutmadılar. 'YHT buradan geçecek' dediler, 20 yıldır yapılmadı. Anadolu'nun içini boşalttılar her şeyi metropollere taşıdılar.' dedi.

'' Çiftçi üretmesin diye çaba harcıyorlar"

Tarım Kredi Kooparatifleri'nde fiyatların düşürülmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Gübre fabrikası var, fiyatları düşür çiftçi ucuz gübre alsın. Rekabet Kurumu bir karar aldı. Gübre fabrikaları arasındaki işbirliği için ağır cezalar yazdı. Bunların içinde Gübretaş da var. 6 gübre fabrikası bir araya gelip ortak hareket ediyorlar, pahalı gübre satıyorlar. Gübretaş'ın yöneticileri kimlerdi, şimdi neredeler? 'Gübre fiyatını düşüreceğiz', bunların hepsi hikaye. Çiftçi üretmesin diye çaba harcıyorlar" dedi.

Diğer yandan kur korumalı mevduat sistemini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Geniş kitlelerden gelir bir avuç kişiye gelir transfer ediliyor. Kur korumalı mevduat. Bu mevduat sahipleri parayı yatırıyorlar; dolar, faiz garantisi var, vergi yok, ucuz kredi var.'' ifadelerini kullandı.

'' Dış politikanın milli olması lazım ''

Sığınmacı konusuna da değinen CHP lideri, 2 yıl içinde bütün Suriyelileri özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceklerini söyledi.

Dış politikada konusunda Kılıçdaroğlu, iktidar-muhalefet olmaz. Dış politikanın milli olması lazım. Şimdi geldiğimiz noktada dış politika şahsi diye konuştu. 

Devlette liyakat esastır diyen CHP lideri, 'Eğer siz liyakatı atar, rüşvet alanlardan büyükelçi tayin ederseniz Türkiye'yi zor duruma sokarsınız" dedi.

EYT sorunu 

Milyonlarca EYT'lilerin merakla beklediği konu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi.''Aylardır çalışıyorlar, bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı,''Sorunları bunlara defalarca söyledim 'Tamam biz çözelim de Kılıçdaroğlu çözmesin' dediler. Çalışıyorlar aylardır. Bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Bunlar çözemezler. Bunlar Türkiye'nin hangi sorununu çözdüler? Bir sorunu çözdüler ama. Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok. '' açıklamasını yaptı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1735686/kilicdaroglu-nigdede-partililerle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.