Sinan Oğan: "Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda alır"

Türkiye Stratejik Analizler Merkezi TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, herkesin üzerinde uzlaştığı bir Türk milliyetçisinin Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda alabileceğini belirterek, “Mansur Yavaş ilk turda kazanır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:49
Sinan Oğan: "Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda alır"

Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

TÜRKSAM Başkanı Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yarıştığı bir seçimin ilk turunda Cumhur ve Millet İttifakı’nın oylarının yüzde 40’ın altında kalacağını, HDP’nin yüzde 12 civarında, Türkiye İttifakı’nın da yüzde 10 oy alacağını söyledi.

Böyle bir tabloda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını savunan Oğan, “Onun için kimse bu işi çantada keklik görmesin” dedi.

Oğan, ikinci turun dinamiklerinin de çok faklı olacağının altını çizdi.

Sinan Oğan, “Orada belirleyici olan biz olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

“ Tehlikeyi önceden görüp uyarmaya çalışıyorum”

“Zamanında ben tehdit ve tehlikeyi önceden görüp uyarmaya çalışıyorum” diyen Oğan, “Devletimizi milletimizi ülkemizi Musul konsolosluğumuzun işgal edilmesini önceden uyardık dinlemediler. Libya başkonsolosluğumuza zamanında uyarıda bulunduk dedik ki Libya da darbe olacak vatandaşlarınızı uyarın. Yok ya herkes işine baksın dediler ertesi gün darbe oldu Libya da aynı şekilde zamanın da kaç sene önce Metzamor nükleer santral tehdidini yine biz söyledik Suriyeli sığınmacı tehdidini yıllarca yine biz söyledik. Bugün başka bir tehdit ve tehlikeyi söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oğan şöyle devam etti:

“Sistem Kandil’i seçimin belirleyici haline getiriyor. Bu bir beka sorunudur”

“Bu sistem Türkiye de HDP'nin yani Kandil’i 2023 seçimlerinin belirleyicisi haline getiriyor. Bu Türkiye için beka sorunudur. Eğer bir yerde beka sorunu aranıyorsa en büyük beka sorunu budur, bunu çözmemiz lazım. Nasıl? Sivil demokratik yöntemlerle. Bunun anahtarı kimdedir? Türk milliyetçisi olarak sizdedir.”

“Mansur Yavaş birinci turda alır”

“Mansur Yavaş birinci turda alır. Herkesin üzerinde uzlaştığı bir Türk milliyetçisi birinci turda rahat alır neden biliyor musunuz herkes cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt oyunun önemine dikkat çekiyor oysa Kürt oyunun birinci turda HDP ye gideceği ayan beyan aşikar oysa birinci turda kararsız %25 var sonucu bu değiştirecek onu kimse anlamak istemiyor

http://www.ankaramasasi.com/haber/1737452/sinan-ogan-mansur-yavas-cumhurbaskanligi-secimini-ilk-turda-alir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.