Biden, Lapid’in telefonlarına çıkmıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın kendisiyle görüşmek isteyen İsrail Başbakanı Yair Lapid'in telefonlarına çıkmadığı iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 13:27
Biden, Lapid’in telefonlarına çıkmıyor

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin Başbakan Yair Lapid ile ABD Başkanı Joe Biden arasında İran konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmesi için uğraştığını ancak bu çabaların başarısız olduğunu aktardı.

Başkan tatilde 

İsrailliler, ABD Başkanı Biden ile acil bir görüşme istediklerinde Beyaz Saray “Başkan’ın tatilde olduğunu” söylediklerini iddia etti.

ABD ziyareti için ülkesinden ayrılan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise Washington dışında bulunması nedeniyle ABD’li mevkidaşı Lloyd Austin ile bir araya gelemeyecek.

İran ile nükleer müzakerelerin yoğunlaştığına ve son aşamaya girildiğine işaret edilen haberde, “İsrail’in ABD’nin hesaplarında önemli bir faktör olmadığı söylenebilir” yorumunda bulunuldu.

Haberde, “Hatta ABD, İsrailli liderlerle görüşmeden, İran’ın nükleer anlaşma taslağına sunduğu görüşlerine karşılık kendi yanıtını da iletti. Bu, Gantz Washington’a gitmeden önce ve Başbakan Lapid ile Başkan Biden arasında bir görüşme gerçekleşmeden oldu. İsrailli bir siyasi kaynak, bizimle ABD’liler arasındaki uçurumun çok büyük olduğunu söyledi” yorumu yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739232/biden-lapidin-telefonlarina-cikmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.