SİHA isteyen Putin'e BAYKAR'dan yanıt

BAYKAR’ın Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve şirketin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, BBC Ukrayna'ya konuştu. Haluk Bayraktar,''Ukrayna ile dostluğumuz ve iş birliğimiz uzun yıllardır devam etmekte. Bu nedenle, Moskova’ya SİHA vermek söz konusu olamaz.' dedi.
Onur Çetinkaya
|
26 Ağustos 2022, Cuma - 15:57
SİHA isteyen Putin'e BAYKAR'dan yanıt

BAYKAR’ın Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve şirketin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Ukrayna ekibine konuştu.

BAYKAR’ın İstanbul’daki fabrikasını ziyaret eden BBC Ukrayna ekibine tesisi gezdiren Selçuk Bayraktar, SİHA ve İHA'larla ilgili bilgi verdi.

2018 yılından itibaren Ukrayna'ya ile iş birlikteliğinden memnun olduğunu dile getiren Haluk Bayraktar,'' Geliştirdikleri teknolojilerin bağımsızlık mücadelesinde Ukrayna’yı desteklemesinden gurur duyduğunu. Ukrayna’nın özgür bir dünya için savaştığını'' söyledi.

 ''Moskova’ya SİHA vermek söz konusu olamaz''

Kocaeli’de ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,''Herkes İHA istiyor, SİHA istiyor, Akıncı istiyor. Mesele buydu, bunu başarmaktı. Dün işte Sayın Putin ile bunları konuştuk.'' İfadelerini kullanmıştı.

BAYKAR'ın üst ismi ise Rusya'dan gelecek olası teklife sıcak bakmadığını dile getirdi.

Paranın hiçbir zaman amaç olmadığını söyleyen Haluk Bayraktar,'"Ukrayna ile dostluğumuz ve iş birliğimiz uzun yıllardır devam etmekte. Bu nedenle, bize ne kadar para teklif ederlerse etsinler, dürüst olmak gerekirse, bu durumda onlara Moskova’ya SİHAvermek söz konusu olamaz.Bu dönemde tüm desteğimiz tamamen Ukrayna’nın tarafındadır. Çünkü çok güçlü bir bağımız var ve Ukrayna çok haksız bir saldırıya maruz kalıyor. Bu nedenle, hiçbir şey Ukrayna ile iş birliğimizi gölgeleyemez, ne kadar teklif edilirse edilsin, bu konudaki tutumumuz açıktır.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1740504/siha-isteyen-putine-baykardan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.