Gültekin Uysal: Bu rezilliklerin hesabı sorulmasın mı?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sedat Peker'in rüşvet iddialarına ilişkin "Biz bu kravatlı soygun hareketiyle ilgili devr-i sabık yaratacağız. Bu konuda son 20 yılda sorumluluğu olanlar millet, tarih ve hukuk önünde hesap vermeli." dedi.
Ankara Masası
|
29 Ağustos 2022, Pazartesi - 09:44
Gültekin Uysal: Bu rezilliklerin hesabı sorulmasın mı?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, organize suç örgütü lideri olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in, iş kadını Mine Tozlu'dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini iddialarına ilişkin konuştu.

"Biz bu kravatlı soygun hareketiyle ilgili devr-i sabık yaratacağız" diyen Gültekin Uysal " Bu konuda son 20 yılda sorumluluğu olanlar millet, tarih ve hukuk önünde hesap vermeli. Ortada cürüm işlemek için organize olmuş bir suç örgütü varsa tabi hukuk içinde hesap sorulmalı. Bu rezilliklerin hesabı sorulmasın mı? Tarihe cumhuriyetin fetret dönemi olarak geçecek 20 yıllık bir iktidar var. Cumhuriyetin bütün birikimi başta olmak üzere maddi kaynakları, yeraltı yer üstü kaynakları, doğası, hukuku, demokrasisi yerle bir edildi." dedi.

"Ortada bir suç varsa bunun bir cezası da olmalı"

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine Gültekin Uysal sözlerine şöyle devam etti;

"Bir cadı avı değil, kaynakları heba olmuş, yoksullaştırılmış, hukuksuzluğa uğramış insanlar adına hesap sormak lazım. Ortada bir suç varsa bunun bir cezası da olmalı. Böyle bir dönemin vebaline, ortak olmamış, yanlış yapmamış, suç işlememiş insanlar kaygı duymasın. Bunun teminatı hukuktur. Önceliğimiz herkesin hukukundan emin olduğu bir ülkeyi, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye inşa edebilmek. Türk milletinin milli güvenlik şemsiyesi, demokrasi, hukuk ve laikliktir."

Rüşvet iddiaları

Sedat Peker, SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia etti. Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu'dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürdü ve belge paylaştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlunun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti.

Sedat Peker'in iddialarını doğrulayan Sineren, "Ben Sedat Peker'i eskiden tanırım ama bu bilgilere nereden ulaştığını bilmiyorum. Sadece tanışıklığımı var. Bana daha önce yaşadığım bu sıkıntılardan dolayı geçmiş olsun mesajı iletti. Sedat Peker'in yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1742400/gultekin-uysal-bu-rezilliklerin-hesabi-sorulmasin-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.