Başkentte yılanların efendisi: Son yılan bükücü Tuncay

Ankara'da yaşayan Tuncay Sezer evlerine yılan giren vatandaşların yardımına koşuyor. Sezer, mahalleli tarafından “Yılanları Efendisi Tuncay” olarak biliniyor.
Ankara Masası
|
29 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:13
Başkentte yılanların efendisi: Son yılan bükücü Tuncay

Ankara'nın Akyurt İlçesi'nde yaşayan Tuncay Sezer mahallede bulunan yılanları yakalayıp tekrar doğaya bırakıyor.

Belediye personeli olması sebebiyle mahallede yaşayan vatandaşlar ile arası iyi olan 45 yaşındaki Sezer, evlerine yılan giren insanlara yardımcı oluyor. hayvanları sevdiğini belirten Sezer yılanları korkusuzca yakalayıp tekrar doğal ortamına bırakıyor. 

Mağdur vatandaşlar önce belediyeyi ardından Sezer'i arıyor

Evinde 200'e yakın hayvan besleyen Sezer, " Belediyeyi veya benim numaramı bilenler arıyor; Akyurt’un insanı hiçbir şeyden korkmadığımı biliyor. Müdürüm ‘Tuncay o bizim işimiz değil’ diyor, tutamayanlar oluyor. Yılanı zararsız bir şekilde yani kıskaçla tuttuğunda hayvanın beli kırılabiliyor, bir arıza açabiliyor. Ben öyle yapmıyorum; düzgünce kafasına değnek ile hafifçe bastırıyorum, elime alıyorum. Kafasını tutuyorum ama sıkmıyorum” ifadelerini kullandı.

 

"Akyurt’un insanı hiçbir şeyden korkmadığımı biliyor"

Yılanları önlem alarak tuttuğunu belirten Sezer " Bana ne geldiyse küçüklükte geldi. Mesela şu beni yer, şu bana bir şey yapar aklıma hiç gelmiyor. İlla onu tutacağım. Ummadığın şeyi tutuyorum. Allah bana böyle bir yetenek vermiş ama içime de bir vicdan vermiş. Hiçbir şeyden korkmuyorum ama tutuyorum. Her şeyi önlem alarak tutuyorum, kendimi tehlikeye atarak değil." diye konuştu. 

Sosyal medya hesabında yayınlıyor

Tuncay Sezer, yılan yakalama anını görüntüleyip sosyal medya hesabında  Son Yılan Bükücü Tuncay  ya da “Yılanları Efendisi Tuncay” etiketleriyle paylaşıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1742951/baskentte-yilanlarin-efendisi-son-yilan-bukucu-tuncay
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.