Doğan Bekin​: Üst düzey yöneticilerin servetleri araştırılsın

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Bekin, kamuda çalışan üst düzey yöneticilerin servetlerindeki ani yükselişlerinde mercek altına alınması gerektiğini vurguladı.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:14
Doğan Bekin​: Üst düzey yöneticilerin servetleri araştırılsın

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Ankara Masası Genel Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Organize suç örgütü olma suçundan aranması bulunan Sedat Peker'in rüşvet ağı iddialarına ilişkin konuşan Doğan Bekin, cumhuriyet savcılarını göreve davet ederek "Bu konularla ilgili her türlü yolsuzluğun üzerine gidilmesini, kim olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu konuların iyice araştırılıp gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Türkiye'nin bu konularda artık bekleme tahammülü kalmamıştır. Çünkü kamuoyu hassasiyetinin göz önüne alınması gerekir." diye konuştu.

"Servetlerin kaynağı ortaya çıkarılmalı"

Bekin, kamuda çalışan üst düzey yöneticilerin ani servet artışlarının mercek altına alınması gerektiğini de vurgulayarak "Servet artışlarının kaynaklarının mutlak suretle yakın takibe alınması  ve kaynağının ortaya çıkarması gerekmektedir. Bu konuda batılı ülkelerin örneklerini dikkate almamız lazım. Gerçekten bu konular üzerinde daha sıkı biçimde gidilmesi gerekiyor. Bu rüşvet sarmalının sadece ekonomik açıdan değil, yansımaları etik ve ahlaki bağlamda da ele alınması gerekiyor. Ne yazık ki bunlar Türkiye de yozlaşmalara yol açacak olan negatif adımlardır. Bu konuları bir an önce çözme de fayda vardır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na Lozan göndermesi

Yunanistan'la son dönemde gerilime neden kıta sahanlığı konusuna değinen Bekin, Lozan Antlaşması'nın 15 ve 16. maddelerinde, kara sularının 3 mil olması konusunun açık bir şekilde ifade edildiğini aktardı. Bekin, 1936 yılında Möntro Anlaşması sırasında Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın bir politika izlemesi nedeniyle Atatürk döneminde kara sularının 6 mile çıkarılmasına izin verildiğini aktardı. Bekin, Türkiye'nin ise  1964 yılında karasularını 6 mile çıkarabildiği bilgisini paylaştı.

Doğan Bekin sözlerine şöyle devam etti;

Bakınız burada çok önemli bir şeyler var. Eğer ki burada bunu aynen devam ettirebilecek, göz yumacak olursak ki Amerika’nın hedefi bunu 12 mile çıkarılmasıdır. Türkiye’nin Ege Denizi'nde ki hükümranlık hakları tamamen azalır, yüzde 10’a kadar düşecektir. Şuanda bile 6 mile göre, yüzde 40 Yunanistan payı var, 12 mile çıkması durumunda Yunanistan’ın oradaki varlığı yüzde 70’e çıkacak.  Türkiye’nin ise yüzde 10’a düşecek ve uluslararası suların da şeyi iyice düşecektir. Hareket alanımız tamamen kısıtlanacaktır.

Fatih Atik'in "Türkiye’de hiçbir hükümet böyle bir teklifi kabul etmez herhalde?" sorusuna Doğan Bekin " Tabiki etmemesi lazım, iktidarın Lozan’ı dile getirmesi lazım" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Doğan Bekin " Sayın Kılıçdaroğlu her platformda, her fırsatta Lozan bizim tapumuzdur söylemlerinin arkasına sığınıyor. Madem öyle Yunanistan’ın 6 mile çıkma kararı ve 12 mile çıkarma kararı karşısında Lozan’ın hükümlerinin uygulanması konusunda kendisinden de adım atmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hamas'ın bürolarının kapatılması siyasi intihar olur"

İsrail-Türkiye ilişkilerine ilişkin ise Doğan Bekin, İsrail'in iki beklentisi olduğunu söyledi. İsrail'in birinci beklentisinin Türkiye'nin atadığı büyükelçinin güven mektubunu Kudüs'te  Cumhurbaşkanı Herzog‘a vermesi olduğunu belirten Bekin, ikincisinin ise  Hamas'ın İstanbul'daki bürolarının kapatılması olduğunu aktardı.

Doğan Bekin, Hamas'ın bürolarının kapatılmasının siyasi bir intihar olacağının altını çizerek " Ama seçimden sonra ne olur onu bilemiyoruz.  İsrail şuan çok bastırıyor. Türkiye ile İsrail arasındaki tek anlaşmazlık noktası da buradadır." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1746437/dogan-bekin-ust-duzey-yoneticilerin-servetleri-arastirilsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.