Hakan Atilla: Ali Fuat Taşkesenlioğlu hangi vasıfla genel müdür yapıldığını merak ediyorum

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun Halkbank'ın başına getirilme sürecine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Hakan Atilla "Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Beraber çalıştık. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim" diye konuştu. Atilla, konunun dönemi Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a sorulması gerektiğini ifade etti.
Ankara Masası
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 10:45
Hakan Atilla: Ali Fuat Taşkesenlioğlu hangi vasıfla genel müdür yapıldığını merak ediyorum

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'deki yargılanma süreci ve adı rüşvet iddialarına karışan SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Atilla, " Taşkesenlioğlu, Bank Asya’dan, bir günde Halkbank’ın başına nasıl geldi?" sorusuna "Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Beraber çalıştık. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim. Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım. Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur. Mesele hep Sarraf’a indirgendi. Oysa Halkbank, o günlerde yurtdışı operasyonları başarıyla yönetiyordu. Uluslararası firmalara da hizmet ediyordu. Bu durum birilerinin işine gelmemiş olabilir. Atanacak kişinin bazı özellikleri karşılaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Altı yedi tane de Bank Asya’dan genel müdür yardımcısı atandı"

"Taşkesenlioğlu’nun FETÖ geçmişi, Sarraf davasındaki politikasını belirlemiş olabilir mi?" sorusuna ise Atillla "Elimde buna dair bir delil yok. Ama bu şekilde bir atama uygun düşmez. Sadece onun gelmesiyle kalmadı. Altı yedi tane de Bank Asya’dan genel müdür yardımcısı atandı. Kaç senelik bankada başka insan kalmamış gibi Bank Asya’dan altı yedi insan atanması bana anormal geliyor. Kabul edilmesi güç bir şey. Onaylayanlar için de güç. Kimsenin adını bilmediği Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu sen nasıl seçtin diye bugün bile kimse sormuyor. Böyle bir atamayı bakan nasıl imzaladı anlamıyorum." yanıtını verdi.

" Beni tutukladıktan sonra da gerisini hazırladılar"

Hakan Atilla, ABD'de yaşadıklarına ilişkin ise kumpas imasında da bulanarak şunları söyledi;
"Eğer önceden hazırlık olsa ABD’ye indiğim gibi tutuklanırdım. Orada olduğum öğrenildikten sonra harekete geçildi. Dönüşüme yetiştirdiler. Bana ait olmayan bir ses kaydını gerekçe gösterip tutukladılar. Beni tutukladıktan sonra da gerisini hazırladılar. ABD’de hukuki süreçler Türkiye’den farklı işliyor. Bankanın, savcılık aşamasında, henüz iddianameye dönüşmeden adım atmasını ve bu işi kapatmasını istedim. Davaya dönüştükten sonra mahkemede savunma yapmak kolay değil. Benimle aynı fikirde değillerdi. Kendisine avukat bile tutmadı banka. Ben Hakan Atilla olduğum için tutuklanmadım. Halkbank yöneticisi olduğumdan tutuklandım. Şunu beklerdim; banka öne çıkıp, ‘Muhatap biziz, o değil’ demeliydi. Banka bunu yapmadı. Eğer yapsaydı, biz bu noktaya gelmezdik. Dedim ya, kendisine avukat bile tutmadı banka."

Hakan Atilla kimdir?

Halkbank Davası'nda ABD'de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra sınır dışı edilen  Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönmüştü. Atilla, daha sonra Borsa İstanbul'da göreve başlatmış, kısa bir süre sonra istifa etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1747611/hakan-atilla-ali-fuat-taskesenlioglu-hangi-vasifla-genel-mudur-yapildigini-merak-ediyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.