Bakan Gül'den Halil Sezai açıkalaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kavga görüntülerinin olmasına rağmen Halil Sezai'nin neden hemen tutuklanmadığına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Gül, söz konusu görüntülerin daha sonra ortaya çıktığına dikkat çekerek "Soruşturma dediğiniz bir günde bir saatte olan bir şey değildir." dedi.
Ankara Masası
|
19 Eylül 2020, Cumartesi - 10:49
Bakan Gül'den Halil Sezai açıkalaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına canlı yayın konuğu oldu. Bakan Gül, 67 yaşındaki komşusunu darp eden Halil Sezai'nin 'silahla kasten adam yaralama' suçundan tutuklanmasına değindi.

Yaşananlar için "vandallık" değerlendirmesinde bulunan Bakan Gül, "Ben de şiddetle kınıyorum. Yaşça büyük birisine yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Özellikle kamuoyundaki sanatçıların, sporcuların örnek olma gibi bir misyonları vardı. Sanat ve spor birleştirir. Bunu asla tasvip etmiyoruz." dedi.

Halil Sezai'nin neden hemen tutuklanmadığına yönelik eleştirilere de yanıt veren Bakan Gül, kavga görüntülerinin savcının dosyasına sonradan girdiğine dikkat çekti. "Soruşturma dediğiniz bir günde bir saatte olan bir şey değildir." diyen Gül," Kişinin lehine ve aleyhine tüm deliller toplanır. Bir gün önce doktora gidiyor. Doktor basit bir yaralama demişse savcının burada yapabileceği bir şey yok. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır." şeklinde konuştu.  
http://www.ankaramasasi.com/haber/175044/bakan-gulden-halil-sezai-acikalamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.