Mustafa Destici'den "Sivas Kongresi" mesajı

Sivas Kongresi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Milli irade ve Milli mücadelenin'' önemine vurgu yaptı.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2022, Pazar - 12:09
Mustafa Destici'den "Sivas Kongresi" mesajı

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, Sivas Kongresi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. Sivas Kongresi'nin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün '' Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." cümlesiyle Sivas kongresinin değerinin altını çizen Destici,'Milli irade ve Milli mücadele'' vurgusu yaptı.

Destici son olarak,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sivas Kongresi'nin ve Milli Mücadele'nin kahramanlarını, şehitler, gaziler ve  Büyük Birlik Partisi kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nu yad etti.

Destici açıklamasında;

''Atatürk, Sivas Kongresi’nin önemini, "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." cümlesiyle anlatır.

4 Eylül 1919 Perşembe günü saat 14.00'te, bugün Atatürk ve Kongre Müzesi olan binada, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi yapıldı. Kayıtlara göre resmi çalışmaları 7 gün süren kongre, 11 Eylül 1919'da sonuç bildirgesinin yayımlanmasıyla kapandı. Kongreler döneminin kapandığı ve tüm milli cemiyetlerin “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti” adı altında genel bir teşkilat olarak birleştirildiği Sivas Kongresi’nde, Milli Mücadele’nin ve cumhuriyete giden yolun istikametiyle ilgili çok önemli kararlar alındı. Bu kararlardan en dikkat çekici olanlardan biri, "milli irade" kavramının büyük bir kararlılıkla defalarca vurgulanması ve kongre kararlarıyla kayıt altına alınmasıdır. Sivas Kongresi’nin 103. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sivas Kongresi'nin ve Milli Mücadele'nin kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle , şükranla ve saygıyla yad ediyorum. Bu vesileyle, Milli Mücadele’ye tüm varlığıyla sahip çıkan, Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kara sevdası Sivas’ımızı, Sivas’ın Yiğidoları’nj saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.'' ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1757233/mustafa-desticiden-sivas-kongresi-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.