Erbakan,''Kendi Cumhurbaşkanı adayımızı çıkartacağız”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çalışmalarımızı kendi başımıza kendi ismimizle seçime girmek üzere sürdürüyoruz dedi ve kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 15:06
Erbakan,''Kendi Cumhurbaşkanı adayımızı çıkartacağız”

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Gaziantep'teki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programda, açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, 2023 seçimleri hakkında değerlendirme yaptı.

''Kendi Cumhurbaşkanı adayımızı çıkartacağız”

2023 seçimlerine parti olarak kendi logoları ve adayları ile gireceklerini belirten Fatih Erbakan, ''Biz hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı kendi başımıza, kendi ismimizle, kendi logomuzla seçime girmek üzere sürdürüyoruz. Bu durumda kendi Cumhurbaşkanı adayımızı da parti olarak kendimiz çıkartacağız” diye konuştu.

Çalışmalarında ittifaka dair bir gelişmenin olmadığını söyleyen Yeniden Refah Partisi lideri ancak birbirine yakın partilerin bir araya gelemesiyle sinerjinin yakalanacağını ifade etti.

Erbakan,''1991’deki Refah Partisi, MÇP ve İDP’nin seçim ittifakı buna örnektir. Yüzde 13 oyları olan bu üç parti ittifakla oylarını yüzde 17’yi geçmişti. Böyle bir ittifak olursa düşünebiliriz ve içerisinde yer alabiliriz. '' açıklamasını yaptı.

“6 benzemez 36 kez bir araya gelmiş ama hala bir aday yok''

Konuşmasında Altılı masa ve cumhurbaşkanı adaylığına değinen Erbakan, 6 partinin bir araya gelerek yaptığı 36 toplantıya rağmen hala bir aday belirleyemediğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “6’lı masa altın gününe dönmüş durumda. Bu 6 ‘benzemez’ bugüne kadar 30'u baş başa, 6'sı da 6'lı masa etrafında olmak üzere toplam 36 kez bir araya gelmiş. Bu 36 toplantının sonunda ortada bir Cumhurbaşkanı adayı yok, ekonomik krizin nasıl çözüleceğine dair bir öneri yok. Bir acil eylem planı ve kaynak paketi yok.''şeklinde konuştu.

“Biri HDP’ye bakanlık veriyor, öteki hayır olmaz diyor”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebilir sözlerine ilişkin konuşan Erbakan, ''Daha geçen 6’lı masadaki bir partinin milletvekili HDP’ye bakanlık verebiliriz derken, masadaki bir diğer partinin milletvekili ise böyle bir şeyin asla mümkün olamayacağını ve terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız diyor. Dolayısıyla bu ‘benzemezler’ bir sinerji oluşturmuyor. Ve tam aksine bu birliktelikten fayda gelmiyor. Yani bütün ortaklar bundan zarar görüyor” ifadelerini kullandı.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758624/erbakankendi-cumhurbaskani-adayimizi-cikartacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.