Koca,''Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı''

Kabine Toplantısı'nın ardından soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 binden fazla hekimin kamuya dönmek üzere başvuru yaptığını söyledi. Bakan Koca ayrıca koronavirüs ile ilgili son durumu paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
06 Eylül 2022, Salı - 13:14
Koca,''Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı''

Sağlık Bakanı Koca, Sağlıkta Beyaz Reform çerçevesinde kamu hastanelerine dönmek için başvuran hekimlerin sayısına ilişkin bilgi verdi.

''6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı''

Fahrettin Koca, ''Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı. Bunlardan 5 bini uzman hekim. Sadece İstanbul'da 1350'yi buldu. Ankara'da 650'yi geçti. İzmir'de 600'e yaklaştı. Hatay'da 130'u buldu. Diyarbakır'da 170'i buldu. Batman'da 44 hekimi buldu. Bütün illerden yüksek oranda başvuru var. Sadece Bayburt ve Gümüşhane'de henüz başvuru olmadı.
Başvuranlardan çocuk hekimi 500'ü geçti, anestezist 420, kadın doğum ve dahiliye uzmanı her biri yaklaşık 400, radyolog 300'ü geçti. Beyin cerrahı 120, cildiye 115, göz, KBB, fizik tedavi ve kardiyoloji her biri 200 kişiyi geçti.

Önümüzdeki dönemde kamuda çalışmak bu anlamda avantajlı olacak ve kamu, hekimlerin güvenilir limanı olacak. Şunu çok net söyleyebilirim, kamu hastanelerine dönüşler daha da artacak. '' açıklamasını yaptı.

''6. dalga giderek azalmaya başladı''

Koronovirüs ile son durumu paylaşan Koca, vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirtti.

Sağlık Bakanı, salgında 6. dalganın giderek azalmaya başladığına dikkat çekti, vaka sayılarının günlük 5-6 binlerin altına kadar indiğini söyledi.

Kovid klinikleri ve yoğun bakımların tekrar kapanmaya başladığını anlatan Koca, 

"Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek. Ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Daha çok korumamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni dönemin gribi artık Kovid." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske uyarısını ise bir kez daha yineledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1761118/kocasu-ana-kadar-6-binden-fazla-hekim-kamuya-donmek-uzere-basvurusunu-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.