Bakan Dönmez,''Akkuyu'da gecikmeye tahammülümüz yok''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Dönmez,''Akkuyu'da gecikmeye tahammülümüz yok'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
06 Eylül 2022, Salı - 13:25
Bakan Dönmez,''Akkuyu'da gecikmeye tahammülümüz yok''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez dün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

Bakan Dönmez, Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin konuştu.

''Akkuyu'da gecikmeye tahammülümüz yok''

Akkuyu ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Dönmez, ''Hem Rusya hem de Türkiye tarafından bu işi koordine etmek üzere bir heyet oluşturduk. İlk görüşmelerini yaptılar şimdi ikinci görüşmelerini yapacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız da süreci yakın takip ediyor. Henüz bir uzlaşma yok. Ama biz her iki tarafa da daha yapıcı, daha sağ duyulu davranmaları gerektiğini ve proje takviminin gecikmeye tahammülünün olmadığını hatırlattık" açıklamasını yaptı.

Bakan Dönmez, Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Ferro Bor tesisinin temelinin ise 17 Eylül'de atılacağını açıkladı.

Doğal gaz ve elektrik fiyatları

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışlarla ilgili konuşan Fatih Dönmez, "Vatandaşımızın en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Dönmez ayrıca 2021'deki 100 milyar liralık devlet desteğinin 2022'de iki katına çıkabileceğini söyledi.

Katar ve Umman'dan doğal gaz ticareti

Bakan Dönmez Türkiye'nin, Katar ve Umman'la yapacağı doğal gaz ticaretine ilişkin ise, "Ağustos ayının son günlerinde yoğun bir enerji diplomasisi yaptık. İlk olarak Körfez ülkelerinden Umman'a gittik. Burada uzunca bir aradan sonra doğal gaz ticareti konusunda irtibata geçtik. Onlar da olumlu yaklaşıyorlar. Ticari şartlar uygun olunca harekete geçeceğiz. Katar ile zaten geçmişten bu yana doğal gaz ticareti yapıyoruz. Katar ve Umman bizim dost ve kardeş ülkelerimiz. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah olumlu bir sonuç alırız" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1761125/bakan-donmezakkuyuda-gecikmeye-tahammulumuz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.