IF Performance Hall’in İşletme Müdürü Gökhan İnanç ile özel röportaj

Ankara Masası Kültür-Sanat Özel programımıza bu hafta, IF Performance Hall’ün İşletme Müdürü Gökhan İnanç konuk oldu.
Zeliha Demirci
|
19 Eylül 2020, Cumartesi - 17:11
IF Performance Hall’in İşletme Müdürü Gökhan İnanç ile özel röportaj

IF Performance Hall’in işletme müdürü Gökhan İnanç ile uzun zamandır herkesin merak ettiği konu olan IF’in açılış günü hakkında konuştuk. Yanı sıra IF’in etkinlikleri ve 3 Ekim’de gerçekleşmesi beklenen Ezhel konseri hakkında bilgi aldık.

İyi okumalar...

İlk olarak herkesin çok merak ettiği o soruyu soracağım. IF ne zaman açılıyor?
Bu sürekli karşılaştığımız bir soru. Tanıdıklarımız sürekli bunu soruyor. Ne zaman birileriyle yüz yüze gelsek ilk sorulan soru şu: “Abi IF ne zaman açılıyor?” Bizim dilimizde tüy bitti. Çünkü bizlik bir şey değil, elimiz kolumuz bağlı bu konuda.

Bugün itibariyle tam 180 gündür kapalıyız. Şöyle bir öngörümüz var; nisan ayı gibi açılır diye düşünüyoruz. Çünkü vaka sayıları da giderek artıyor. İnsanların tedirginlik kat sayısı da giderek artıyor. Nasıl olacak göreceğiz hep birlikte.

Peki açılışa özel bir etkinliğiniz olacak mı?
Açılışa özel bir etkinliğimiz olmayacak çünkü açılma kararı geldikten sonra hükumetin nasıl bir önlem getireceğini bilmiyoruz. Bizden nasıl bir beklenti içerisinde olacaklarını bilmiyoruz. Metrekareye göre mi hareket edeceğiz ya da kişi sayısına göre mi hareket edeceğiz? Bunları bilmediğimiz için ileriye dönük bir plan yapamıyoruz. Tek umduğumuz şey “hadi biz açılıyoruz, hadi gelin” demek. O gün zaten herkes için bayram olacaktır.

IF’de değişmiş bir şeyler olacak mı?
İlk başlarda değişik olacak tek şey; kişi sayısı azalmış olacak. Alıştığımız kalabalık etkinlikleri bir müddet yapamayacağız gibi gözüküyor. Koronavirüs için gerekli tüm tedbirleri alarak inşallah açılırız.

Sosyal medyada kırmızı profil fotoğrafı

Sosyal medyada profil fotoğraflarınız neden kırmızı yapıldı?
Aslında o kırmızılık bizim başlattığımız bir şey değil.  IF'in renginin kırmızı olmasından kaynaklı öyle sanılıyor. Bu kırmızı profil resmi yurt dışı bazlı bir oluşum. Sahne emekçilerinin başlattığı bir propaganda diyebiliriz. Biz de kırmızı yapınca IF'in kırmızısıyla ilk başlatan bizmişiz gibi bir algı oluştu. Aslına bakarsanız iyi de oldu. Çünkü çok fazla insana ulaştı. Bunlarla alakalı olarak ilerleyen günlerde zaten IF’in de kendi yapacağı birkaç proje var. Daha fazla insana ulaşması için, sektör çalışanlarını, sanatçıları, diğer işletmeleri bir yerde toplayıp sessiz bir propaganda yapmak gibi bir planımız var. Şunun farkındaysanız IF veya benzeri yerler için konuşuyorum, işin içerisinde alkol olduğu ve hükumetin kırmızı çizgisi olduğu için burada yapacağımız agresif bir propaganda başka şeyleri de tetikleyebilir. Öyle bir tepki de almak istemiyoruz. Mümkün olduğunca sessiz bir şekilde ilerleyip tepkimizi göstermek istiyoruz.

Tekrar IF’in özelinde konuşuyorum, IF açık olduğu zaman, personeli var, sanatçısı var, taksicisi var, dışarıda seyyar köftecisi var, dolayısıyla IF’te 20 kişi çalışıyor ama aslında bir gecede yüzlerce kişi ekmek yiyor.

IF’in konser dışında başka ne etkinlikleri var?
IF’te konser dışında stand-up  ve tiyatro gösterileri yapıyoruz. Partiler verip, üniversite etkinlikleri düzenliyoruz. Mümkün olduğunca IF’in çerçevesinin dışına çıkıp açık hava konserleri yapıyoruz. Seğmenler parkında bir parti yaptık. Çok keyifli olmuştu. Onun dışında mini konserler ve canlı karaokeler yaptık. Mümkün olduğunca IF'in dışında hareket etmeye çalışıyoruz. IF’i sadece merdivenlerden aşağı inilen bir mekan olarak görmüyoruz.

Onun dışında IF Sokak adında bir gastropubımız var. Canlı müzik olmasa da yemek ve eğlence ile kombine edilmiş bir proje olduğu oldu. En azından pandemi döneminde bizi meşgul eden güzel bir proje.

İnsanların şu an sizden beklentileri nedir? Konserler durduruldu ama dışarıda belirli sayılarla yapılması beklenen özellikle bir etkinlik var mı?
İnsanlar bizim sürekli bir etkinliklerimizi takip ettiği için bizden de beklenti içerisindeler. Özellikle sosyal medyadan sürekli mesaj atıyorlar ama tabii pandemi döneminde olduğumuz için elimiz kolumuz bağlı. Bir sürü etkinlik düşünüyoruz, altyapısı da çıkartıyoruz ama günün sonunda baktığımız zaman bu etkinliği yapmak bizim için verimli olmayacak diye vazgeçiyoruz.

Ankara'daki Ezhel Konseri iptal mi edildi?

3 Ekim'de bir Ezhel konseriniz olacaktı. Onun durumu nedir?
Pandemi'ye göre bilet satış oranları çok güzeldi ama bir Ezhel konseri yapıldığı zaman bunu sosyal mesafeyi uygun şekilde oturtarak yapamazsınız. Tamamen ayakta olması gereken bir konser. Şuan Ankara'daki vaka sayılarının Türkiye'deki tüm şehirlere oranı daha fazla artmasından dolayı 3 Ekim'deki konseri 12 Haziran'a ertelemiş bulunuyoruz. İnşallah 12 Haziran’da bangır bangır bir Ezhel konseri yapabiliriz.

Sosyal medyanızda insanlar her gün IF'in ne zaman açılacağını size ısrarla soruyorlar.
Evet ne zaman geceyi IF’te bitireceğiz diye soruyorlar…

Peki Gece IF’te bitebilecek mi?
İnşallah en kısa zamanda bitmesini umuyoruz. Biz zaten mottomuzun da unutulmaması için sokaklara tekrar “Gece IF’te bitecek” diye afişler asmaya başladık. Kimse umudunu kaybetmesin gece kesinlikle IF’te bitecek.

IF Performance Hall'ün işletme müdürü Gökhan İnanç ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajımızı izleyebilirsiniz.


http://www.ankaramasasi.com/haber/176161/if-performance-hallin-isletme-muduru-gokhan-inanc-ile-ozel-roportaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.