Sema Silkin Ün: "Arınma ihtimalini hayal gibi görüyorum"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Ak Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun adının yolsuzluk olayında geçmesi karşısında şok olduğunu belirterek, “Arzu ederdim ki bu arkadaşlar kendilerini savcılığa ihbar etsinler ve bize atılan bu iftiradan aklanmak istiyoruz diyerek yargıya kendileri müracaat etsinler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 15:47
Sema Silkin Ün: "Arınma ihtimalini hayal gibi görüyorum"

Sema Silkin Ün, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

" Kimse kimsenin tekerine çomak sokmuyor"

Ak Partili isimlerle ilişkilendirilen yolsuzluk iddiaları sonrası bir arınma olup olamayacağını değerlendiren Ün, “Bu sistemin böyle işlediğinden herkes haberdar. Yani bu sistemin buna sebep olduğunu herkes biliyor. Devleti yönetenlerin bilmiyor olması mümkün mü? Zaten bu insanların da bu menfaatlerle yanlarında olduklarını da düşünüyorlar. Yani bunlar kesildiğinde gideceklerini tahmin ediyorlar muhtemelen. Kimse kimsenin tekerine çomak sokmuyor, ama herkes birbirini elbette biliyor. O yüzden burada derdimiz bizim bir kişi bir yolsuzluğa karışmış elbette bunun hukuk önünde net bir şekilde hesabının verilmesi lazım” dedi.

Ün, “Bu bir, iki kişinin hesabıyla bitmiyor. Burada sinek avlamak bu işin çözümü değil. Bu bataklığı kurutmak istiyorsak işte o şeffaf yönetimi, denetleme mekanizmalarının olduğu yönetim sistemini hayata geçirip o bataklığı ancak öyle kurutabiliriz” ifadesini kullandı.

Sema Silkin Ün şöyle devam etti:

“Buradan bir arınma çıkmasını ben biraz hayal gibi görüyorum”

“Ama bu bir kişinin iki kişinin hesabıyla bitmiyor. Burada sinek avlamak bu işin çözümü değil. Bu bataklığı kurutmak istiyorsak işte o şeffaf yönetimi, denetleme mekanizmalarının olduğu yönetim sistemini hayata geçirip o bataklığı ancak öyle kurutabiliriz. O yüzden buradan bir arınma çıkmasını ben biraz hayal gibi görüyorum.”

"Suç duyurusunda bulunduk. Muhtemelen rafa kalkacak”

“Bu ifşaatlar oldukça evet yargı yolu çünkü artık ne yapacaksınız yargının da önüne mi geçeceksiniz. Ha bir şey de olmuyor biz de suç duyurusunda bulunduk mesela. Muhtemelen rafa kaldırılacak. Takipsizlik vermek de biraz güç olacaktır. O kadarına belki cesaret edemeyebilirler. O kadar yüklü bir dosyanın takipsizlik verilmesi bir anda ama muhtemelen rafa kaldırılacak, bir şey yapılmayacak.”

“Çok büyük bir şok yaşadım”

Sema Silkin Ün, “Ak Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nu tanıyor musunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Tanıyorum, ben çok büyük bir şok yaşadım açıkçası. Arzu ederdim ki bu arkadaşlar kendilerini savcılığa ihbar etsinler ve bize atılan bu iftiradan aklanmak istiyoruz diyerek yargıya kendileri müracaat etsinler ve toplumun karşısında gerçekten partilerinin adı gibi ak olduklarını –eğer öylelerse- bunu açıklasınlar istedim. Ama şu ana kadar böyle bir girişimlerinin olmadığını üzülerek görüyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1762899/sema-silkin-un-arinma-ihtimalini-hayal-gibi-goruyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.