Gürsel Tekin'in açıklaması İYİ Parti'de istifa getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in "HDP'den de bakan çıkabileceği" şeklindeki açıklaması İyi Parti'de istifa getirdi. İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Tekin'in açıklamasına tepki göstererek görevinden ayrıldı.
Onur Çetinkaya
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 15:54
Gürsel Tekin'in açıklaması İYİ Parti'de istifa getirdi

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, konuk olduğu  programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklinde gelen bir soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

Milletvekili Tekin'in sözleri Altılı masayı rahatsız etti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" diyerek Tekin' e tepki gösterdi.


Tekin'in HDP çıkışı istifa getirdi

Ağıralioğlu'nun tepkisinin ardından İYİ Parti'den bu kez istifa haberi geldi.

İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Tekin'in açıklamasına tepki göstererek görevinden ayrıldı. 

Partisine istifa dilekçesini sunan Özışık, “Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar” diyerek CHP’li Tekin’in HDP açıklamasını hedef aldı.

Özışık, partisine sunduğu istifa dilekçesinde

"Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım. 'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1762910/gursel-tekinin-aciklamasi-iyi-partide-istifa-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.