ABD'den PKK'lı 240 teröriste silahlı eğitim!

ABD askerleri, Suriye'nin Haseke kentinin doğusunda bulunan Malikiyye ilçesinde, Türkiye ve Irak sınırına yakın bir bölgede terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlere silahlı eğitim verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 22:33
ABD'den PKK'lı 240 teröriste silahlı eğitim!

Suriye'de YPG/PKK terör örgütü işgalindeki bölgelerde varlığı bulunan ABD güçlerinin teröristlere silahlı eğitim desteği devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın (AA) yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ABD Özel Kuvvetleri, Malikiyye ilçesinin Türkiye ve Irak sınırına yakın olan bölgesinde YPG/PKK mensubu 240 teröriste silahlı eğitim verdi.

Çok sayıda Amerikan yapımı "Bradley" tipi zırhlı muharebe aracının kullanıldığı silahlı eğitimde terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler, hafif ve orta menzilli silahların kullanımına ilişkin eğitildi.

Diğer taraftan ABD'ye ait helikopterler dün eğitim sahasında keşif uçuşları yaptı.

ABD tarafından kurulan DEAŞ terör örgütüne karşı oluşturulan koalisyon içinde de öncü olarak yer alan ABD, Fırat'ın doğusunda yer alan Deyrizor ve Haseke topraklarında DEAŞ'ı bahane ederek YPG/PKK mensubu teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek sağlamıştı.

ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, DEAŞ bahanesiyle 2015 yılından bu tarafa binlerce YPG/PKK mensubu teröriste silahlı eğitim verdi. Silahlı eğitimlerin yanısıra ABD'nin her hafta yüzlerce tır dolusu silah yardımı yaptığı YPG/PKK terör örgütü, toplamda on birlerce tır ve binlerce uçak dolusu silaha sahip durumda.

ABD'nin; güneydoğuda Suriye'deki terör örgütü PKK'ya sağladığı on birlerce tır dolusu silahlar, batıda Yunanistan adalarına yaptığı askeri yığınak ile Türkiye'ye karşı savaş hazırlığında olduğu tüm dünya tarafından biliniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763236/abdden-pkkli-240-teroriste-silahli-egitim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.