Zehra Taşkesenlioğlu listeden çıkarıldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili rüşvet iddiaları MYK toplantısında gündeme geldi. Son olaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsız olması nedeniyle Zehra Taşkesenlioğlu'nun bir sonraki dönemde listeye alınmayacağı iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 09:31
Zehra Taşkesenlioğlu listeden çıkarıldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasaları Kurumu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlı isimler Serkan Taranoğlu ve Kormaz Karaca’ya ilişkin rüşvet ve yolsuzluk iddialarını paylaştı. 

Peker’in iddiaları AK Parti’de rahatsızlık yarattı. Rüşvet iddiası ve sonrasında yaşananlar AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ele alındı.

2023 seçimlerine geri sayımın başladığı bugünlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olaylardan rahatsız olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda yöneticilerde iddialarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Toplantıda konunun partiye zarar verdiği, sahada görev yapan kişilerin vatandaşlar karşısında zorlandğı belirtildi. 2023 seçimlerinde ise listenin özenle yapılması istendi.

Taşkesenlioğlu listede yer almayacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da AK Partililerden gelen eleştirilere, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca’yı kastederek “İki ismin de istifasını istedim, gereğini yaptık” karşılığını verdiği kaydedildi. Ayrıca AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu’nun “2023 seçimlerinde bir kez daha Erzurum’dan aday yapılmayacağı” da iddia edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763361/zehra-taskesenlioglu-listeden-cikarildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.