Yenimahalleliler belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yetersiz ilaçlama, gürültü, başıboş köpekler başta olmak üzere birçok konuda belediyeye şikayetlerini iletti.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 13:31
Yenimahalleliler belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan vatandaşlar şikayetlerini yazdı.

Bazı vatandaşlar ilaçlamadan şikayetçi olurken, bazıları belediyenin akaryakıt firmalarına yaptığı denetimleri yetersiz buldu.

Bazı vatandaşlar ise eğlence merkezlerindeki gece geç saatlere kadar süren yüksek sesle dinlenen müzikten rahatsız olduğunu dile getirdi.

Tüm Ankara'da olduğu gibi Yenimahalleliler de sokak köpeği sorununa dikkat çekti. 

Vatandaşlar sorunlara çözüm bulunması için belediyeden talepte bulundu.

İşte o şikayetlerden bazıları;

"Belediyenin yetkisi olmasına rağmen hiçbir şey yapmıyor"

Bir vatandaş mahalledeki gece kulübünün yüksek sesinden rahatsız olduğunu ve belediyenin de bu konuda hiçbir şey yapmamasından şikayetçi oldu.

 “Mahallemizde müzikli bir isletme var. Aşırı derecede yüksek sesle müzik yapıyor. Saat gece 1:00’e kadar son ses müzik. Yenimahalle Belediyesi zabıtasında yetki olmasına rağmen ne yaptırım yapabiliyor ne de vatandaşın telefonuna bakıyor. Çok yazık.”

"Çöp toplama sesi yüzünden çocuğum sıçrayıp uykudan uyanıyor"

Canan adlı bir apartman sakini belediye temizlik işcilerinin çöp toplarken çok ses çıkarttıklarını ve bundan rahatsız olduklarını belirterek:

“Lütfen çöp toplayan arkadaşlarımız yanlış anlamasın ama Yenimahalle Ata Mahallesinde gece yarısı çöp toplama sesi yüzünden çocuğum sıçrayıp uykudan uyanıyor ne oluyor anne diyor korkuyor bu kadar ses değil de gürültü olmaz ki gece yarısı lütfen ama rica ediyorum.”

"Belediye gereken özeni göstermiyor"

Esra adlı bir vatandaş bölgede sinek ısırmasından dolayı uyuyamadığını ve belediyenin de ilaçlamada yetersiz kaldığını belirterek "Ankara Yenimahalle Belediyesi Demetevler semtinde yeterli kadar sinek ilaçlaması yapmıyor. Uzun süredir geceleri bile yatırmayacak derece de sinek ısırmaları oluyor. Belediye olarak Demetevler semtine yeterli özen ve çalışma yok maalesef ki. Yollar ve kaldırımlar bozuk. Çevre yeterince temiz değil." ifadelerini kullandı.

Belediyenin akaryakıt indirimleri yalan mı?

Bir vatandaş Belediyenin web sitesindeki akaryakıt firmalarının beyan ettiği indirimleri uygulamadığını iddia etti.

“Yenimahalle Belediyesi halk kartımız var. Belediyenin web sitesindeki akaryakıt firmaları beyan ettikleri indirimi yapmıyor. Daha doğrusu Luk oil ve PO var web sitesinde ikisinde de artık böyle bir indirim uygulanmıyor. Kısacası halk kart diye bir şey var ama çoğu firmaların haberi bile yok. Uygulanmıyor çoğuna %3-5-20 yazmışlar. Hizmet gibi görünse de gerçekte olmayan bir hizmet... Yanıltıcı bilgi verilmiş.”

" Yarın işe gideceğim ama uyuyamıyorum"

Bir vatandaş da başıboş köpeklerden şikayetçi olurken şunları yazdı;

Kaletepe Mahallesi muhtarlık çaprazındaki boş tarladaki köpeklerden bıktık. Bu kaçıncı şikayetim bilmiyorum. 3-4 köpek aynı dönemlerde yavruladı. 20 ye yakın köpek var evin önünde. Gece gündüz demeden sürekli havlıyorlar. Uyku falan yalan oldu! Şu şikayeti gece 01:44 de yazıyorum. Yarın işe gideceğim ama uyuyamıyorum seslerinden! Yeter artık defalarca şikayet edildi. Toplamadıklarını sadece kısırlaştırdıklarını söylediler. Belli ki onu bile becerememişsiniz! Daha önce de tam olarak burada 8-9 köpek vardı bir bir köpekler kayboldu insanlara saldırdıkları için dövülerek kaçırıldıklarını kendi gözümüzle gördük! Şikayet ettik yine bir şey yapılmadı ne polis ilgilendi ne belediye! İnsanlar buradaki köpeklerden bıkıp kendi çarelerini kendileri arıyor mecbur. O köpekler bir daha hiç geri gelmedi belki de öldürüldüler? Çok mu zor şu hayvanları toplayıp buradan götürmeniz? Hem insanlara hem hayvanlara yazık günah!

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763879/yenimahalleliler-belediyeye-sikayetlerini-iletti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
ppu-prof_El
30 Ocak 2024, 00:03
Наша бригада искусных специалистов завершена выдвинуть вам перспективные системы утепления, которые не только гарантируют надежную охрану от заморозков, но и дарят вашему дому современный вид. Мы трудимся с современными материалами, гарантируя долгосрочный срок службы использования и выдающиеся итоги. Изолирование внешнего слоя – это не только сокращение расходов на отоплении, но и заботливость о окружающей среде. Энергосберегающие технологии, какие мы производим, способствуют не только личному, но и сохранению природных богатств. Самое основополагающее: <a href=https://ppu-prof.ru/>Услуги по утеплению фасадов частных домов</a> у нас открывается всего от 1250 рублей за м²! Это бюджетное решение, которое превратит ваш домашний уголок в подлинный теплый корнер с скромными затратами. Наши проекты – это не только утепление, это разработка области, в где все элемент отразит ваш персональный моду. Мы возьмем во внимание все ваши требования, чтобы сделать ваш дом еще более приятным и привлекательным. Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>http://www.ppu-prof.ru/</a> Не откладывайте труды о своем обители на потом! Обращайтесь к специалистам, и мы сделаем ваш дом не только согретым, но и моднее. Заинтересовались? Подробнее о наших сервисах вы можете узнать на сайте компании. Добро пожаловать в сферу спокойствия и качественной работы.
ppu-prof_El
01 Şubat 2024, 09:16
Наша команда квалифицированных специалистов находится в готовности предложить вам современные системы утепления, которые не только предоставят надежную безопасность от холода, но и подарят вашему зданию оригинальный вид. Мы трудимся с новейшими материалами, утверждая прочный продолжительность службы и блестящие результаты. Теплоизоляция внешнего слоя – это не только экономия тепла на тепле, но и трепет о экологии. Энергоспасающие технические средства, какие мы внедряем, способствуют не только дому, но и сохранению природных ресурсов. Самое ключевое: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление дома цена за квадратный метр</a> у нас составляет всего от 1250 рублей за метр квадратный! Это доступное решение, которое переделает ваш хаус в подлинный уютный угол с минимальными затратами. Наши примеры – это не лишь утепление, это составление поля, в где всякий аспект символизирует ваш особенный модель. Мы берем во внимание все ваши потребности, чтобы осуществить ваш дом еще более удобным и привлекательным. Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>https://ppu-prof.ru</a> Не откладывайте труды о своем помещении на потом! Обращайтесь к специалистам, и мы сделаем ваш домик не только более теплым, но и модернизированным. Заинтересовались? Подробнее о наших трудах вы можете узнать на портале. Добро пожаловать в пределы спокойствия и качественного исполнения.