Bahçeli'den çok sert açıklama

Ankara Masası
|
22 Mayıs 2020, Cuma - 21:57
Bahçeli'den çok sert açıklama

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Camilerimizin hoparlöründen korsan marş çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletin hassasiyetleriyle alay eden namertlerin bulunup gecikmeksizin cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Bahçeli, “Merkezi ezan okuma sistemine sızıp camilerimizin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır" dedi.

Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gösterilen dirayet ve özverinin bayramda aynen devamını "geleceğin emniyet ve esenliği adına mühim bir fedakarlık" olarak nitelendirdi. Bahçeli şöyle devam etti:

"Gönül isterdi ki büyüklerimiz ziyaret edilsin, küçüklerimizin başı okşansın, sıla-i rahim gerçekleşsin. Ancak toplum sağlığının güvenliği için bu bayramdaki coşku ve heyecanı önümüzdeki günlere tahvil ve teşmil etmek herkes ve hepimiz adına ikamesi olmayan bir mükellefiyettir. Türk milleti büyük bir ailedir. Göz görmese de gönülden gönüle kurulan sağlam köprülerle, tertemiz dua ve dileklerin himmet ve hidayet ihtişamıyla bayramlaşmanın güzelliğini ve lezzetini gıyaben yaşamamız mümkündür.”

Devlet Bahçeli, Türkiye’nin aldığı önlemlerle yeni tip koronavirüs salgınını frenlediğini belirtti.

"Camilerimizin hoparlöründen korsan marş çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılmalı "

Açıklamasında güncel gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olan provokatörlerin varlığına işaret etti. Bahçeli, "Organize sabotaj ve suikast timlerinin her türlü kumpasını yıka yıka bekamıza ve varlığımıza sahip çıkacağız. Bilinmelidir ki, bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, vatan bölünmeyecek, Türkiye düşmeyecektir." dedi.

İzmir'de merkezi ezan okuma sistemine sızılıp caminin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını eleştiren Bahçeli, "İzmir'in bazı ilçelerinde camilere yönelik melun ve müessif muamelelerin büyük bir oyununun sahne almasından ibaret olduğu gün gibi açıktır. Merkezi ezan okuma sistemine sızıp camilerimizin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp, karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, bu süreçte hiç kimsenin İzmirli vatandaşları töhmet altında bırakmaması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "İzmir bizim iftiharımız, kurtuluşumuzun onurudur. Camilerimize yapılan menfur saldırının kim ya da kimler tarafından planlandığı, hangi amacı ve aracı figüranları sahaya sürdüğü ümit ediyorum ki kısa süre içinde tespit edilecektir. Milletimizin hassasiyetleriyle alay eden namertlerin bulunup gecikmeksizin cezalandırılmaları acil bir ihtiyaçtır."

“Bayrağımıza el uzatanın eli kırılacak, ezanımıza dil uzatın dili koparılacak”

Bugünkü durumu "puslu ve tahrike açık ortam" olarak değerlendiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Herkesin sükunet ve sağduyu içinde hareketi muhasım odakların elindeki kozları da birer birer alacak, hepsini boşa düşürecektir. Bayrağımıza el uzatanın eli kırılacak, ezanımıza dil uzatın dili koparılacak, vatanımıza ve milletimize kast edenlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sosyal mesafelere sığmayacak büyüklükteki manevi kucaklaşmalarımızla karşıladığımız Ramazan Bayramı’nın nice güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum."

Büyük Türk milleti ile Türk-İslam aleminin bayramını yürekten kutladığını belirten Bahçeli, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere de şifalar diledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17643/bahceliden-cok-sert-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.