Üstün: "Yolsuzluklar tek başına olmaz, siyasetçi olması lazım"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti’nin arınmayı gerçekleştiremeyeceğini belirterek hem idari hem de siyasi ve yargı denetiminin devre dışı bırakıldığını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Eylül 2022, Cuma - 17:02
Üstün: "Yolsuzluklar tek başına olmaz, siyasetçi olması lazım"


Ayhan Sefer Üstün Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Son dönemde gündeme gelen yolsuzluk iddialarını değerlendiren Üstün, Ak Parti’nin bu noktada bir arınma yapamayacağını vurguladı.

Usulsüzlüklerin kaynağında ortaya çıkarılmasını sağlayan idari denetim mekanizmasının çalışamaz hale getirildiğine işaret eden Üstün, Meclis denetiminin de son derece zorlaştırıldığını söyledi.

Üstün, “Sen kendi bakanlığına dezenfektan sattın mı sorusunu sorabilmek için şu andaki Anayasamızda 400 milletvekilinin bir araya gelmesi gerekiyor, bu hale getirdiler, imkansız hale getirdiler, Meclis denetimini de ortadan kaldırdılar” dedi.

Savcıların da elinin kolunun bağlandığını savunan Üstün, yargının da denetim yapamaz halde olduğunu öne sürdü.

Ayhan Sefer Üstün, iddialarda adı geçenlerin samimiyse gidip savcılıklarda ifade verebileceklerini kaydetti.

Üstün, “Arınmayı savcılığa giderek başlatabilirler. Ama savcının elini kolunu bağlıyorlar sonra arınmadan söz ediyorlar olacak iş mi?” diye sordu.

Ortaya atılanların yolsuzlukların sadece küçük bir kısmı olduğunun altını çizen Üstün şöyle devam etti:

“Yolsuzluklar siyasetçi olmadan olmaz”

“Bu bir kartel, bu bir yolsuzluk üçgeni. Şöyle düşünün, en tepede kartelin tepesindeki insanlar var. Onların önemli gelirleri de şu anda yurt dışında Malta’da Hollanda’da uzak doğuda Körfez’de, iş adamı siyasetçi olan var. Zaten yolsuzluklar tek başına olmaz siyasetçi olması lazım siyasetçi olmadan olmaz”

"Devri sabık yapmayacağız ama kör kuruşun hesabını soracağız"

“ iki bürokrat olması lazım. Bu işleri yürütecek iş adamları olması lazım, bazen medyadan insanlar olması gerekir. Bir başka geniş halka da karanlık insanlar çetin olması lazım işi biraz daha büyütmüşseniz kartelin tepesindeki insanlar bunlar büyük parayı götürenler bakın bunları isim isim söylemem ama bunların hepsi ortaya çıkacak evet biz devri sabık yapmayacağız ama milletin kör kurşunun hesabını da soracağız.”

"Karteli ortaya çıkarmadan yolsuzlukları bitiremezsiniz"

“ Yanlış anlaşılmasın Kartelin tepesinde insanlar var üçgenin orta kesiminde insanlar var biz aşağıda ayak takımı dediğimiz insanlar var biraz önce bahsettiklerimiz ayak takım ayak takım düşenleri toparlıyor. Ancak onları toparlayan insanlar o bakımdan karteli ortaya çıkarmadan asıl yolsuzlukları bitiremezsiniz yolsuzlukların kününe, işin esasına varamazsınız. O yüzden bunu biz tanımlandırıyoruz, Gelecek Partisi olarak sistemik otoriter yolsuzluk düzeyi diyoruz yani sistemleştirdiler yolsuzluğu ve otoriterleştirdiler kimse sormasın diye sorduğu zaman ya Fetöcüsün ya teröristsin ya hainsin yani bu şekilde yaftalarlar vatandaşı korkuttular sindirdiler o yüzden otoriter yolsuzluk düzeni diyoruz.”

Yolsuzlukların sistematik olarak tepeden aşağı indiğini belirten Üstün, “yani düşünün danışman yukarıdakinin bu işleri yaptığına kanaat getirmese yapabilir mi böyle bir şey ? Allah’ınızın aşkına dediğim gibi bu danışmanların yaptığı etrafa saçılan ufak tefek işler.” ifadesini kullandı.

" Sivrisineğin dışkısı abdest bozar mı diye tartışan din alimleri, yolsuzluk abdest bozar mı diye sormazsanız vebaldesiniz"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün şunları söyledi:

" Bu iş arınmayı savcıya gidip ifade  vermeyi tavsiye ediyoruz. Ama savcıların elini kolunu bağlıyorlar sonra  arınmaktan bahsediyorlar, olacak iş mi? Bakın demin ki konuşmamı yaparken şunları ifade ettim; “Bu dilekçeyi biz veriyoruz tek başımıza da kalsak bu mücadeleyi vereceğiz.” diye açıklamalarda bulundum ama bazı kesimlere seslendim. Bir, hükümete yani kabineye yani Cumhurbaşkanlığına  bunları takip etmezseniz bunlara  göz yumarsanız vebaldesiniz dedim.  Meclise seslendik Meclis Başkanlığına ve Millet Vekillerine bunlara göz yumarsanız demezseniz vebaldesiniz dedim.  Ey savcılar, başsavcılar başsavcı vekilleri biz gereğini yaptık. Siz soruşturmazsanız vebaldesiniz. Dördüncü güç olduğunu iddia eden medya,  bakın işte burada konuşuyoruz ama bakın ana akım medya da bunların biri yer alıyor mu almıyor. Dördüncü güç olduğunu iddia eden medya  bunların ardını aramazsanız vebaldesiniz.  Aydın sorumluluğunu taşıdığını iddia eden akademisyenler, sivil toplum örgütleri bunları takip etmezseniz vebaldesiniz . Sivrisineğin dışkısı abdest bozar mı diye tartışan din alimleri, yolsuzluk abdest bozar mı diye sormazsanız vebaldesiniz . Ayrıca ne yapılım canım herkes çalıyor bırakın biraz bizim partimiz mensupları da çalsın diyorsa vatandaşlarımız  onlarda vebaldedir.  Onun için görmeleri gerekir. Bir bakın  Türkiye ekonomik olarak bu duruma düştüyse en büyük pay   kötü yönetim ve yolsuzluklardır .

http://www.ankaramasasi.com/haber/1766388/ustun-yolsuzluklar-tek-basina-olmaz-siyasetci-olmasi-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.