Erdoğan uyarmıştı! Putin açıkça söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, Beyaz Saray'a da taşınan Rusya'nın rahatsızlığı ilk kez Putin tarafından açıkça dillendirildi.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2022, Cuma - 19:57
Erdoğan uyarmıştı! Putin açıkça söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı, "Rusya tarafından henüz tahıl sevkiyatı yok fakat Sayın Putin'in tabii haklı olduğu bir konu var. O da nedir? Bu tahıl sevkiyatında gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil." açıklaması, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby'e sorulmuş ancak Kirby cevap vermekten kaçınmıştı.

Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle çevrim içi toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerine yönelik bu ayrımcılık kabul edilemez" dedi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada çevrim içi toplantıya ilişkin özet bilgi paylaşıldı.

Kremlin'in açıklamasına göre; Rusya’nın bu senenin mayıs-ağustos döneminde 6,6 milyon ton tahıl ihraç ettiğini anlatan Rus lider Vladimir Putin, “Bunun 6,3 milyon tonu Asya, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine gönderildi. Yıl sonuna kadar 30 milyon tahıl ihraç edeceğiz ve bunu 50 milyon tona çıkarmaya da hazırız.” ifadelerini kullandı.

AB’nin Rus gübresinin sevkiyatlarına karşı kısıtlamalarına da eleştiri getiren Vladimir Putin, “Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerine yönelik bu ayrımcılık kabul edilemez. Rus gübre üreticileri, Avrupa limanlarında atıl durumda bekleyen yüz binlerce ton gübreyi ihtiyacı bulunan gelişmekte olan ülkelere göndermeye hazır.” dedi.

AB’nin Rus gübresine karşı yaptırımları kaldırdığını da hatırlatan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Ancak, AB Komisyonu 10 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, bizim gübrelerimizi sadece AB ülkelerinin alabileceğini duyurdu. Gübremizin Avrupa limanlarından Asya, Afrika ve Latin Amerika’ya sevkiyatı hala yasak.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1766787/erdogan-uyarmisti-putin-acikca-soyledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.