William, Galler Prensi oldu!

"Sadakat, saygı ve sevgiyle hizmet etmeyi" vadeden İngiltere Kralı 3. Charles, oğlu ve aynı zamanda varisi olan William'ı Galler Prensi ilan etti.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2022, Cuma - 21:33
William, Galler Prensi oldu!

Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından kraliyet ailesinin başına geçen Kral 3. Charles, ilk konuşmasında, annesinin 1947'de 21. doğum gününde Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde İngiliz Milletler Topluluğu'na hayatını adamaya söz verdiğini kaydetti.

"Görev için fedakarlık yaptı. İlham verdiği sevgi, hayranlık ve saygı, saltanatına damgasını vurdu. Annemin anısını saygıyla anıyorum ve hizmet hayatını onurlandırıyorum." diyen Kral 3. Charles, annesi Kraliçe 2. Elizabeth tahta geçtiğinde, İngiltere'nin ve dünyanın İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarıyla baş etmekte olduğunu fakat son 70 yılda büyük ilerleme sağlandığını hatırlattı.

Kral 3. Charles, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kraliçe'nin sarsılmaz bir bağlılıkla yaptığı gibi ben de ciddiyetle yemin ettim. Tanrı, kalan hayatımın sonuna kadar beni ulusumuzun kalbindeki anayasal ilkeleri desteklemem için görevlendirdi. İngiltere'nin ya da dünyanın neresinde yaşıyor olursanız olun, geçmişiniz ya da inancınız ne olursa olsun, size hayatım boyunca olduğu gibi sadakat, saygı ve sevgiyle hizmet etmeye çalışacağım."

William'ı Galler Prensi ilan etti

17 yıl önce hayatını birleştirdiği Camilla'nın İngiltere Kraliçesi olarak halka hizmetini sürdüreceğinin altını çizen Kral 3. Charles, oğlu ve aynı zamanda varisi olan William'ın da Cornwall Dükü olarak kendisinin yerine geçtiğini ilan etti.

Kral 3. Charles, William'ı aynı zamanda Galler Prensi olarak ilan ettiğini duyurarak, Galler Prensesi olan eşi Catherine ile üstlendikleri sorumlulukları yerine getireceklerinden hiç şüphesinin olmadığını vurguladı.

Kral 3. Charles, küçük oğlu Harry ve eşi Meghan'a ise sevgilerini iletti.

Kraliçe 2. Elizabeth'in 70 yıl ile İngiliz monarşisinin en uzun süre başında bulunan ismi olurken; Kral 3. Charles ise en uzun süre taht bekleyen kraliyet mensubu oldu. Yeni kral, "Tüm ailem adına, başsağlığı ve desteğiniz için sadece en içten teşekkürlerimi sunabilirim." diyerek konuşmasını tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1767115/william-galler-prensi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.