Souza: Brezilya'da ceza değil, ödül verilirdi!

TFF Tahkim Kurulunun 1 maç uzaklaştırma cezasının onanmasına tepki gösteren Beşiktaşlı Josef de Souza, "Bir oyuncuyu öldürdükleri veya sakat bıraktıkları gün ya da daha ciddi bir şekilde bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız" dedi. Souza, benzeri bir durum ülkesi Brezilya'da yaşansaydı, değil bir maç uzaklaştırma cezası, ödül verileceğini söyledi.
Mevlüt Peker
|
10 Eylül 2022, Cumartesi - 00:06
Souza: Brezilya'da ceza değil, ödül verilirdi!

Beşiktaş'ın 33 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Tahkim Kurulunca cezasının onanması karşısında üzüntüsünü dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçı sonrası sahaya giren taraftara müdahale ettiği için kırmızı kart gören Josef de Souza, cezasına karşı yaptığı itirazın reddedilmesi sonrası açıklama yaptı.

"Sportmenliğe aykırı hareket" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesine rağmen ekstra ceza almayan Brezilyalı oyuncu, Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bir oyuncuyu öldürdükleri veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da daha ciddi bir şekilde bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız. Karardan son derece hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Brezilya'da bırakın bir maç uzaklaştırma kararını, böyle bir şey için ödül verirlerdi. Hapiste olması gereken kişi hapiste değil, büyük cezayı alması gereken yalnızca bir maç saha kapama cezası aldı. Arkadaşlarının ve hakemin fiziki bütünlüğünü korumaya çalışan kişiyi ise cezalandırdılar. Futbolda şiddete karşı olmanın ve dayanışmanın konuşulduğu bugünlerde vereceğiniz mesaj ancak bu kadar kötü olabilirdi."

Brezilyalı futbolcu Josef de Souza, ligin 6. haftasında Medipol Başakşehir ile yapacakları karşılaşmada forma giyemeyecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1767472/souza-brezilyada-ceza-degil-odul-verilirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.