CHP'de 'Atatürk' üzerinden iktidar savaşı mı var?

Eski Milletvekili Mehmet Metiner, CHP içinde ilk defa Atatürk üzerinden bir iktidar savaşının yaşandığını söyledi.
Ankara Masası
|
19 Eylül 2020, Cumartesi - 23:52
CHP'de 'Atatürk' üzerinden iktidar savaşı mı var?

Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarıyla başlayan 'Atatürk' tartışmalarıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Metiner,CHP içinde ilk defa Atatürk üzerinden bir iktidar savaşının başladığını söyledi.

"Ağzını açan herkese siz Atatürk düşmanısınız diyorlardı"

Daha önce dışarıya karşı bu politikanın yürütüldüğü belirten Metiner "Bence CHP iki yanlışı birden yapıyor. Bugüne kadar hep Atatürkçülük üzerinden kendileri gibi düşünmeyen herkesi Atatürk düşmanı ilan ederek, Atatürk’ü bir hasım ideolojisine dönüştürdüler. Siyasi bir figüre dönüştürdüler. Bugüne kadar hep hasımlarına karşı bunu yapıyorlardı. Ağzını açan herkese siz Atatürk düşmanısınız diyorlardı." diye konuştu.

"Canan Hanım tek başına Canan Hanım’dan ibaret değildir"

Metiner, CHP içinde ilk defa Atatürk'ün iç çekişme nedeni olduğunu ifade ederken  "Atatürk CHP içindeki iktidar kavgasının da bir taşıyıcı aparatına dönüştü. Canan Hanım herhangi birinin üzerine çizmemiş olsaydı, kendi partisinde güçlü bir siyasi figür olmasaydı ki Canan Hanım tek başına Canan Hanım’dan ibaret değildir. Genel merkezde de onun gibi düşünen etkili isimler vardır, HDP ile olan bağlantılarından dolayı. Burada CHP’nin içinde kripler var, CHP’in içinde iktidar savaşları var, Canan Hanım üzerinden Atatürk üzerinden siyasi kavga yapılıyor. Canan Hanım Atatürk düşmanı olduğuna inanmıyorum." şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 'Atatürk' yerine 'Gazi Mustafa Kemal' demeyi tercih ettiğini ortaya çıkmıştı. Canan Kaftancıoğlu tepkiler üzerine yaptığı açıklamada "Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/176991/chpde-ataturk-uzerinden-iktidar-savasi-mi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.