Süleyman Acar: Kızılcahamam Milli Parkı'nın nasıl işletileceğini göstereceğiz

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Milli Parkı’nın kendilerine devredilmesi konusunda ısrarcı olduklarını söyledi. Acar,"Milli Park bize devredildiğinde nasıl işletileceğini Büyükşehir’e göstereceğiz." dedi.
Büşra Bayrak
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 22:06
Süleyman Acar: Kızılcahamam Milli Parkı'nın nasıl işletileceğini göstereceğiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda söz alan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Milli Parkı’nın kendilerine devredilmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirtti.

Milli Park’ın kendilerine devredilmesinin ardından nasıl işletilmesi gerektiğini Büyükşehir’e göstereceklerini aktaran Acar şunları kaydetti:

“Ocak ayı Meclis Toplantısında dile getirmiştik. 2004’ten beri ücretsiz işletilen Kızılcahamam Milli Parkı Mansur Bey belediye başkanı olduktan sonra ücretli hale getirilmişti. Eğer Ankara Büyükşehir Belediyesi Kızılcahamam Milli Parkı’nı işletemiyorsa Milli Parkı da biz işletiriz demiştik. Milli Park ile ilgili sözleşmeyi yapan Milli Park Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi iki taraftan biri vazgeçecek ve bizim ifade ettiğimiz gibi devredecekler biz de işleteceğiz. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden icraat beklerken, Büyükşehir Belediye Başkanından bize 25 Ocak’ta bir yazı geldi. Eğer bu iradenizle devam ediyorsanız Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden talepte bulunun biz de size devredelim dediler. Tabi biz de hemen 3 gün sonrasında Milli Park’ın Kızılcahamam’a devredilip devredilemeyeceği ile ilgili bilgi talep ettik. Halbuki bu bilgi Büyükşehirde vardı ve biliyorlardı. Oradan gelen cevap şuydu; ’İlk iki senesi ve son bir senesi devredilemez’. Başka hiçbir iş yokmuş gibi 23 Ağustos’ta Mansur Bey imzalı tekrar bir yazı geldi. Ocak’ta böyle bir talebiniz olmuştu, fakat bu sürece kadar herhangi bir yazı gelmedi bize diye. Halbuki biz Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne yazmıştık. Ardından tekrar bu talebinize devam ediyor musunuz diye bir yazı geldi. Biz de aynen bu yazıya cevap verdik ve irademizde devam ettiğimizi ifade ettik. Bu yazışmalar neticesinde de inşallah Milli Park bize devredildiğinde Milli Parkın nasıl işletileceğini Büyükşehir’e göstereceğiz. Muhtemelen Mansur Bey milli parkı verirsem orada 30-40 tane personel çalıştıracak Kızılcahamam Belediyesi buna cesaret edemez, çalıştıramaz diye düşünüyor. Ocak'ta ne dediysek söylediğimizin arkasındayız versinler bize Milli Parkı nasıl işletildiğini hep beraber görelim”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1772626/suleyman-acar-kizilcahamam-milli-parkinin-nasil-isletilecegini-gosterecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.