Kiryakos Miçotakis: Gün ışığında bekliyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunarak "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz. Gün ışığı kimin halkı olduğunu ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Eylül 2022, Salı - 12:04
Kiryakos Miçotakis: Gün ışığında bekliyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ile Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron  Paris Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından  Macron ve  Miçotakis basın açıklaması düzenledi.

Fransa'nın Yunanistan'a yönelik desteğini dile getiren Macron, iki ülke arasındaki stratejik iş birliği anlaşmasının "Doğu Akdeniz'de hiçbir provokasyona izin vermeyeceğini" söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına atıfta bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz. Gün ışığı kimin halkı olduğunu ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunu gösterir" dedi. 

Miçotakis de Fransa ve Yunanistan arasında geçen sene imzalanan stratejik iş birliği anlaşmasına dikkat geçerek, "İlk Rafale'ler gökyüzünde uçuyor, ilk fırkateynler inşa ediliyor" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "Yunanistan'ın egemenliğini tamamıyla destekliyoruz" derken, iki ülke arasında dış ve savunma politikalarında işbirliği ile silahlanmanın "karşı karşıya kalınan zorluklar ışığında daha da önemli olduğunu" ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1773407/kiryakos-micotakis-gun-isiginda-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.