Saygı Öztürk: "Cübbeli Ahmet en azından 150 isim vermeye hazırım dedi"

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün ​"2 bin selefi dernek silahlanıyor" iddiasının yabana atılır olmadığını ve önemsenmesi gerektiğini söyledi.​
Büşra Bayrak
|
20 Eylül 2020, Pazar - 12:06
Saygı Öztürk: "Cübbeli Ahmet en azından 150 isim vermeye hazırım dedi"

Öztürk, emekli Tuğamiral Türker Ertürk, CHP PM üyesi Bülent Tezcan ve emekli Büyükelçi Onur Öymen'in de katıldığı ve Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 5. Boyut’a konuk oldu.

“Bana göre çok şey bilir bu konularda"

Saygı Öztürk yayında yaptığı değerlendirmede, Cübbeli Ahmet’in bu konularda çok şey bildiğine yönelik kanaatini dile getirdi.

“Bana göre çok şey bilir bu konularda. Neden? Çünkü İsmailağa Cemaatinin biliyorsunuz bir yerde ekran yüzü, değişik konularda görüşlerini ortaya koyan bir isim ve Türkiye çapında da geniş bir ağları var.” diyen Öztürk, Ahmet Mahmut Ünlü’nün yaklaşık 7-8 ay kadar önce Didem Yılmaz Arslan’ın Habertürk’teki bir programında da Selefi örgütlenmelere dikkat çekip yaklaşık 2 bin civarında derneğin silahlandığını iddia ettiğini hatırlattı.

Saygı Öztürk, selefi örgütlerin IŞID benzeri yapıların alt yapısını oluşturduğuna işaret etti.

Cübbeli Ahmet ifadesinin arkasında 

Bu yüzden kendisiyle tekrar konuştuğunu belirten Öztürk, Cübbeli Ahmet'in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesinin arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini anlattı.

"Savcılar beni çağırsalar en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım"

Öztürk konuşmayı şöyle özetledi: “Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi; ‘Evet dedi , ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar dese, ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım’ dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti.” ifadelerini kullandı.

Bu iddiaların yabana atılır olmadığını ve önemsenmesi gerektiğini vurgulayan  Öztürk, "Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır" şeklinde düşüncesini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/177362/saygi-ozturk-cubbeli-ahmet-en-azindan-150-isim-vermeye-hazirim-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.