Yumurtaya zam gelecek mi?

Üreticilerin zarar etmesinden ve hayvan varlığının daralmasından kaynaklı fiyatlarda bir iyileşme olduğunu aktaran sektör temsilcisi, kısa bir süreliğine arz-talep denkliği oluşsa da üretim planlamasının oturduğu sürece fiyatlarda artış olmayacağını söyledi.
Ecem Çetin
|
13 Eylül 2022, Salı - 16:21
Yumurtaya zam gelecek mi?

Et ve süt ürünlerine kasım ayı içerisinde yüzde 30-35 zam geleceği iddia edildi. 

Bu zam iddialarının ardından insanlar diğer ürünlerde bir zam olup olmayacağını merak etmeye başladı. 

Bu sene zamdan payını fazlası ile alan yumurtaya yeni bir zam gelecek mi? Sorunun cevabını Ankara Masası sektör temsilcisinden öğrendi. 

"Zararımızı üründen talep edemiyoruz"

Ham madde fiyatlarındaki artıştan dolayı zarar ettiklerini dile getiren sektör temsilcisi, "O zararımızı da ürünümüzden talep edemiyoruz. Çünkü satış tarafımız farklı, maliyet tarafımız çok farklı. 10 TL'ye mal ediyoruz, 11'e satalım, 20'ye mal ediyoruz, 21'e satalım deme lüksümüz yok. " dedi. 

"Zararından çıkmak için, fiyatlar iyileşiyor"

Son zamanlarda zarardan ve hayvanların azalmasından kaynaklı fiyatlarda azalma olduğunu belirten temsilci, "Yumurtanın kaderidir, fiyatını alıcılar belirler. Yumurta çokken zararına bizden alırlar, yumurta azken fiyatını yükselterek alırlar. Bugüne kadar hiç bir zaman yumurtanın fiyatını üreticiler belirleyemedi. Son zamanlarda zarardan ve hayvan varlığının azalmasından dolayı fiyatlarda iyileşme oldu. Bugünlerde maliyette artış yok, artışlar durdu. Biz zararından çıkmak için, fiyatlar iyileşiyor. Maliyet artı, fiyat arttıralım deme lüksümüz yok bizim. Bugünlerde artış gözlemleniyorsa zarardan kaçıştan kaynaklıdır. " ifadelerini kullandı. 

" Üretim planlaması otursa artış olmaz"

Fiyatların kısa süreliğine yükselebileceğini aktaran sektör temsilcisi, "Kısa bir süreliğine arz-talep denkliği oluşabilir. Bir kaç hafta içerisinde arz- talep dengelenir. Fiyatlar makul seviyelerde durur. Zarardan kaynaklı hayvan varlığımız, arzımız daraldığı için talep ani yükselmesi olabilir. Üreticiler üretime hazırlıksız yakalanmış olabilir. Üretim planlaması oturduğu müddetçe, biz artış beklemiyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1775646/yumurtaya-zam-gelecek-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.