Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak 50 Azerbaycan askerinin şehit olması sebebiyle başsağlığı diledi.
Büşra Ünal
|
13 Eylül 2022, Salı - 22:49
Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin iki ülke sınırında gerçekleştirdiği büyük çaplı provokasyonların engellenmesi esnasında Azerbaycan askerlerinin şehit olmasından ötürü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, şehitlerin yakınlarına ve Azerbaycan halkına taziyelerini ilettiği bildirildi. İlham Aliyev, taziye dilekleri sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını çizerek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dayanışmayı vurguladı. İlham Aliyev ise Türkiye'nin her zaman olduğu gibi Azerbaycan'ın yanında olduğunu, Azerbaycan’ın da her konuda Türkiye'nin yanında olduğunu ifade etti.

İlham Aliyev, Ermenistan'ın büyük çaplı askerî provokasyonlarının Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından yüksek bir profesyonellik ve cesurca engellediğini, şehitlerin kanının yerde bırakılmadığını ve intikamlarının alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev, büyük çaplı askerî provokasyonlardan Ermenistan'ın sorumlu olduğunun altını çizdi.

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve stratejik ittifak ilişkilerinin her alanda büyük bir başarıyla geliştiği bir kez daha vurgulandı. Her iki devlet başkanı, gelecekteki temaslarla ilgili de görüş alışverişi yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1778448/erdogan-aliyev-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.