Türk SİHA'ları Macarların da gözdesi

Ankara Masası
|
23 Mayıs 2020, Cumartesi - 12:57
Türk SİHA'ları Macarların da gözdesi

Macar basınından Türk SİHA'larına övgü.

 Macar Magyar Nemzet gazetesi, kendi üretimi olan yeni nesil silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Libya'da savaşın gidişatını değiştiren Türkiye'nin bunları Suriye'de de etkili şekilde kullandığını yazdı.

Magyar Nemzet gazetesi David Laszlo imzalı haberinde, Türkiye'nin yaptığı yatırımlar neticesinde bağımsız bir savunma sanayisine kavuştuğunu ve ürettiği teçhizatı ihraç etmeye başladığını belirtti.

Haberde, Türkiye'nin, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru temsilcisi Libya Hükümeti'ni destekleyerek savaşın gidişatını değiştirdiğini, Türk yapımı silahların da sahada kendini bir kez daha ispat ettiğini kaydetti. 

"Türkiye'nin başka ülkeleri zengin etmek yerine kendi bağımsız savunma teknolojisini geliştirdiği" vurgulanan haberde, ''Türkiye kendi savaş uçağını, uçak gemisini, zırhlı araçlarını geliştiriyor ve bu arada ürettiği dronelar da çok iyi işler çıkarıyor.'' denildi.

Gazeteye konuşan Türkiye Uzmanı Zoltan Egeresi, Türkiye'nin Soğuk Savaş döneminde savunma teknolojilerinde tamamen ABD'ye bağımlı olduğunu hatırlattı. Egeresi , 1974 Kıbrıs müdahalesi neticesinde ABD tarafından Türkiye'ye uygulanan ambargo sonrası Türkiye'nin kendi savunma sanayisine yatırım yapmaya başladığına dikkat çekti.

Zoltan Egeresi, ''Kendi savunma sanayisini geliştirme konusunda 1990'lardan itibaren adımların atıldığını ama gerçek atılımın 2002'den bugüne kadar iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yapıldığını görüyoruz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılda Altay tankı, Fırtına obüsü, T-129 Atak helikopteri gibi ses getiren projelere imza attığına dikkati çeken Egeresi, üretimi devam eden uçak gemisinin de bu yıl içinde denize indirilmesinin planladığını kaydetti.

Ankara Yönetimi'nin ürettiği savunma teknolojisini iyi ilişkilere sahip olduğu bazı ülkelere ihraç ettiğini de belirten Egeresi, 2014-2018 arasında ihracatını yüzde 170 arttıran Türkiye'nin geçen yıl 2,7 milyar dolarlık silah ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Egeresi, Türk savunma sanayisine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Macaristan'ın da ilgi gösterdiğini, Macaristan'ın zırhlı muharebe aracı Ejder Yalçın'la ilgilendiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17787/turk-sihalari-macarlarin-da-gozdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.