Saadet Partisi'nden arınma çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Ak Parti döneminde bir arınmanın başlamayacağını belirterek, “ Devlet aklı unutmaz. Bu hesaplar sorulur. Bizim zamanımız olur, başka zaman olur. Ama bu halının altına süpürülmekle kalmaz, varsa eğer. Gelin mahkemelerin önünü açın, mahkemeler bunlara bir baksın” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 14:43
Saadet Partisi'nden arınma çağrısı

Cafer Güneş Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Son dönemde gündeme taşınan yolsuzluk iddialarını değerlendiren Güneş, Ak Parti iktidarında bir arınma başlayacağına inanmadığını dile getirdi.

“Mesela dışişleri bakanı dedi ki; Sedat Peker’den 10 Bin dolar aylık alan milletvekili var. Kapandı. Metin beyi suçluyorlardı, Külünk beyi suçluyorlardı. Hiçbir açıklama yok, red de yok” diyen Güneş, bunu yapandan hesap sorarım demek yerine “nasıl olurda bir mafya liderine itimat edersiniz” denildiğine işaret etti.

Güneş, “Bu mafya lideri dediğinizle siz geçmişte ortak mitingler, ortak çalışmalar yaptınız. O zaman mafya lideri demiyordunuz” ifadesini kullandı.

Cafer Güneş şunları söyledi:

“Temizlenmek için çok güzel bir fırsat”

“ En azından mesela itfaiyeye yanlış ihbarlar gelir biliyorsunuz. Çok ihbar gelir. İtfaiye gider, gitmek zorunda. Veya mahkemelere yanlış bir mektup gelir filanca kişi şunu yapıyor der. İnceler, incelemek zorunda. Gelin bunları inceleyelim. Bu, Metin Külünk’ün de dediği gibi temizlenmek için çok güzel bir fırsat.”

“Devlet aklı unutmaz. Bu hesaplar sorulur”

“ Bunların hepsi, bu şüpheler kalıyor üstümüzde. Bunların hesabı kapanmaz bu devlet işi. Benim her zaman söylediğim bir söz vardır, devlet tavşanı kağnıyla- kağnıyı belki yeni gençler bilmez gıcır gıcır, yavaş yavaş gider- kovalar. O alacağını yüzyıl sonra da olsa alır. Devlet aklı unutmaz. Bu hesaplar sorulur.”

“Gelin mahkemelerin önünü açın”

“ Bizim zamanımız olur, başka zaman olur. Ama bu halının altına süpürülmekle kalmaz, varsa eğer. Gelin bunları mahkemelerin önünü açın, mahkemeler bunlara bir baksın. Uyuşturucu diyor, kadın ticareti diyor, başka şeyler söyleniyor. Paralar konuşuluyor, çökmelerden bahsediliyor. Bunlardan bir zihnimiz arınsın. Bir araya gelelim, bir masada oturalım, bunları mahkeme ne yapıyorsa yapsın. Ülkenin meselelerini hep birlikte konuşalım. Bunlara hiç yanaşmıyorlar.”

“Sen devlet değilsin”

“ Ya bendensin, hani Ferdi Tayfur’un bir türküsü, ya benimsin, ya kara toprağın. İktidar senin, devlet senin değil ya. Sen devlet değilsin. O koltuklara geçici halkın güven verdiği geçici bir hükümetsiniz. Yaparsınız vazifeniz bitince biter giderdiniz. Bu kadar rahat olması gerekirken bunlara hiç bakmıyorlar, ben bu ortamda yargının üzülerek söyleyeyim, tarafsız hareket edeceğini, edecek diyemiyorum yani. Etmiyor da zaten.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1779317/saadet-partisinden-arinma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.