Saadet Partisi'nden İBB CHP Grup Sözcüsüne kınama

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü, Tarık Balyalı’nın “Vahdettin bizim için bir haindir” sözlerini kınadı.
Ersin Küçükbarak
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 17:07
Saadet Partisi'nden İBB CHP Grup Sözcüsüne kınama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları sonrası gündeme oturan Vahdettin tartışması İstanbul’a sıçradı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de Vahdettin tartışması yaşandı.

CHP adına kürsüye çıkan Grup Başkanvekili Doğan Subaşı “Vahdettin mesela, örnek aldığınız lider, İngiltere'ye kaçmıştır. İngiliz gemisiyle kaçmıştır." dedi.

AK Parti'li Tarık Kanbur ise “Vahdettin'i buradan hain gösteren zihniyetin özür dilemesini bekliyorum." şeklinde konuştu.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da İBB Meclisi'nin Sultan Vahdettin'i savunma yeri olmadığını belirterek, "Kendisini İngiliz'e teslim etmiş, bu ülkeden kaçmış, Milli Mücadele'nin karşısında durmuş. Vahdettin bizim için bir haindir." diye konuştu.

CHP’li ismin bu sözlerine 6’lı masanın paydaşlarından Saadet Partisi tepki gösterdi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Balyalı’yı kınadı.

Yazıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarih kavgaların değil kardeşliğin odağı olmalıdır. Canımızın istediğini hain-kahraman yapmak milletimize yapılacak en büyük haksızlıktır. Tarihi şahsiyetleri gündelik siyasete alet etmeyi doğru bulmuyoruz. İBB CHP Sözcüsünün, sözün şehvetiyle yaptığı konuşmayı kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1780181/saadet-partisinden-ibb-chp-grup-sozcusune-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.