ABD’de WeChat yasağına mahkeme engeli

ABD Ticaret Bakanlığının dünyaca ünlü mobil uygulama olan WeChat'in ABD’de indirilmesinin yasaklanacağını duyurmasının ardından mahkeme yasağın durdurulmasına karar verdi.
Büşra Bayrak
|
20 Eylül 2020, Pazar - 21:20
ABD’de WeChat yasağına mahkeme engeli
ABD Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, bugünden itibaren Çin menşeili sosyal medya uygulaması TikTok ve WeChat'in ABD’de indirilmesinin yasaklanacağını duyurmuş, bu uygulamaların ABD’de bulunan “mobil uygulama mağazalarından”  güncellenmesinin durdurulacağını açıklamıştı.

Mahkeme, WeChat'in indirilme yasağını durdurdu

WeChat'in Çin asıllı Amerikalıların iletişim kurmak için kullanabileceği alternatif bir uygulama olmadığını iddia eden bir grup kullanıcı tarafından dava açıldı.

Davacıların avukatı yaptığı açıklamada, “ABD savaş zamanlarında bile iletişim için büyük bir platformu asla kapatmadı. Amerikan toplumunu hedef alan WeChat yasağında ciddi sorunlar var" dedi.

Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesinden Yargıç Laurel Beeler de, WeChat yasağının ifade özgürlüğü konusunda ciddi sorular ortaya çıkaracağı gerekçesiyle uygulama mağazalarından kaldırılma emrini durdurdu.

TikTok yasağı 1 hafta süreyle ertelendi

Ticaret Bakanlığı ise, Çin merkezli ByteDance firmasına ait sosyal medya uygulaması TikTok’a getirilen yasağın ise ABD operasyonlarını satın almak için ABD’li Oracle ve Walmart ile görüşmelere başlamasının ardından 1 hafta ertelendiğini açıkladı. Görüşmelerden olumlu sonuç alınamazsa, yasak yürürlüğe girecek.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin menşeili WeChat ve TikTok’un Çin hükümetine büyük miktarda veri gönderdiği ve ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu gündeme getirmişti.
http://www.ankaramasasi.com/haber/178131/abdde-wechat-yasagina-mahkeme-engeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.