Gemide kaybolan mühendis için bekleyiş sürüyor

Mısır'ın Suez limanından demir alan yük gemisinde kaybolan makine mühendisi Yiğit Acar'dan 9 gündür haber alınamıyor. Acar'ın ailesi çocuklarından gelecek iyi haberi bekliyor.
Onur Çetinkaya
|
16 Eylül 2022, Cuma - 10:18
Gemide kaybolan mühendis için bekleyiş sürüyor

Mısır’ın Suez limanından demir alan gemide 4’üncü mühendis olarak çalışan gemi ve makine mühendisi Yiğit Acar, 7 Eylül günü akşam saatlerinde gemide kayboldu.

Süveyş Kanalı’nı geçip, açık denizde seyreden gemide mürettebatın aramalarında Acar, bulanamadı. 

Kahire Büyükelçiliği’nce Mısır makamlarına bilgi verilen olayla ilgili başlatılan arama-kurtarma faaliyetlerine havadan da destek olunması talep edildi.

Aile çocuklarından haber bekliyor

24 yaşındaki Yiğit Acar'ın Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yaşayan anne Arzu Acar ve baba Sinan Acar, kaybolan çocuklarının bulunmasını istiyor.

Arama çalışmaları başlatıldı 

Geminin bağlı olduğu Movers Denizcilik’ten konuyla ilgili açıklamada,''Son derece hızlı bir seklide bireysel ve uluslararası bir arama-kurtarma faaliyeti başlatılmıştır. Arama faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi gereği ve taleplerimiz üzerine, sürecin en başından bu yana bize büyük destek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ankara Ana Arama Kurtarma Merkezimiz ve Dışişleri Bakanlığımızın talebi üzerine Kahire Büyükelçiliğimiz marifetiyle Mısır makamlarına bilgi verilerek arama-kurtarma faaliyetlerine havadan da destek olunması talep edilmiştir.

Bu kapsamda, yerel arama-kurtarma faaliyetleri halen sürdürülmekte olup, kayıp personelimizin bir an önce bulunmasına olan inanç ve umudumuzu korumaktayız.'' ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784706/gemide-kaybolan-muhendis-icin-bekleyis-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.