ABD: İzyum'daki toplu mezarlar korkunç ve tiksindirici

Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv bölgesine bağlı İzyum kentinde bulunan toplu mezarlarla ilgili konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, "Bu durum korkunç ve tiksindirici." dedi.
Büşra Ünal
|
16 Eylül 2022, Cuma - 23:59
ABD: İzyum'daki toplu mezarlar korkunç ve tiksindirici

Günlük Beyaz Saray basın brifingine katılan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya-Ukrayna savaşı konusunda yöneltilen sorulara yanıt veren John Kirby, Amerika Birleşik Devletleri'nin dün Ukrayna'ya yönelik 600 milyon dolarlık yeni savunma yardımı paketini açıkladığını hatırlatarak, Amerika'nın Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini bildirdi.

John Kirby, Ukrayna'nın Harkiv bölgesine bağlı İzyum şehrinde bulunan toplu mezarlara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu mezarlardaki cesetlerin birçoğunun sivil olduğu söyleniyor. Bu durum korkunç, tiksindirici. Ayrıca ne yazık ki bize Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşındaki ahlaksızlığını ve gaddarlığını anımsatıyor. Rus güçlerinin Ukrayna'daki savaş suçlarını ve gaddarlıklarını belgelemeye yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceğiz ve Rusya'dan yaptıklarının hesabının sorulmasına yönelik ulusal ve uluslararası çabaları destekleyeceğiz." yorumunda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1785627/abd-izyumdaki-toplu-mezarlar-korkunc-ve-tiksindirici
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.