Azerbaycan’dan Pelosi'ye tepki

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Pelosi'nin Ermenistan'daki açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamada, Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu belirtildi.
Onur Çetinkaya
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 09:48
Azerbaycan’dan Pelosi'ye tepki

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan'a ziyarette bulundu.

Sınır hattında gerginlik ve çatışmanın sıcaklığı hala sürerken Pelosi açıklamalarıyla tepki topladı.

''Çatışmaları Azeri saldırıları tetikledi'' 

Pelosi, sınırdaki çatışmalarla ilgili Azerbaycan'ı suçlarken, "Sınır çatışmalarının Azeri saldırıları tarafından tetiklendiği açık. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Sözlerini sürddüren temsilci, Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik yasadışı ve ölümcül saldırılarının" ardından Erivan ziyaretinin kendisi için özel bir önem taşıdığını söyledi.

Azerbaycan’dan  tepki

Azerbaycan ise Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez denildi.

Açıklamada, 12 Eylül'ü 13 Eylül'e bağlayan gece, sınırda meydana gelen çatışmanın Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik geniş çaplı askeri provokasyonu olduğu, bu provokasyonun Azerbaycan ordusu tarafından engellendiği, tüm sorumluluğun Erivan yönetimine ait olduğu kaydedildi. Pelosi'nin Ermeni yanlısı bir politikacı olarak bilindiği ve heyetinde Ermeni yanlısı kongre üyelerinin bulunmasının bunu doğrudan gösterdiğine işaret edilen açıklamada, "ABD'de Kongre ara seçimleri döneminin yaklaştığını göz önünde bulundurursak, Pelosi'nin bu ziyaretini iç siyasi gündemi ve ABD'deki Ermeni lobi çevrelerinin desteğini kazanmak için kullandığı görülüyor. ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1787556/azerbaycandan-pelosiye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.