Sinan Oğan: Hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak

Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan MHP eski milletvekili Sinan Oğan "Birinci hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak, milliyetçileri bir araya getirmek ve sıyrılma şansı varsa ikinci tura kalmak" dedi.
Ankara Masası
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 10:45
Sinan Oğan: Hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olduğunu açıklayan,  Türkiye’m, Ülkem, Turan, Yeni Yol ile Vatan ve Özgürlük partilerinin oluşturduğu Türkiye İttifakı Partisi’nin desteklediğini alan MHP eski milletvekili Sinan Oğan seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisinin hakemliğinde bu partilerin yan yana geldiğini ifade eden Oğan, kampanyalarında yüzde 20'lik kararsız seçmeni hedeflediklerini, bu kitlenin içinde  Atatürkçü, milliyetçi ve ulusalcıların olduğunu aktardı.

" Birinci hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak"

Oğan, seçimin kritik partilerinden HDP'ye ilişkin de konuşurken şunları aktardı;

“İkinci turda HDP kime destek verirse o kazanacak. HDP kilit parti konumuna geliyor. Biz bağımsız bir Türk milliyetçisi aday çıkarsak, yüzde 20’lik kararsızların yarısı bu adaya verse ikinci turda kimse HDP’nin kapısını çalamaz. Türk milliyetçileriyle pazarlık yapar. HDP’nin kilit konumu ortadan kalkar.

Tayyip Bey ile Kemal Bey ciddi kavgaya tutuşacak. İnsanlar yorulmuş. Genç, dinamik ve yeni bir yüzün Macron gibi aradan sıyrılma ihtimali var. Birinci hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak, milliyetçileri bir araya getirmek ve sıyrılma şansı varsa ikinci tura kalmak.”

Ankara Masası'nda kararsızlar vurgusu

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Sinan Oğan, milliyetçi bir aday çıkmazsa aday olacağını söylemişti.  Oğan, Kürt seçmen oyuna ilişkin ise "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt oyunun önemine dikkat çekiyor oysa Kürt oyunun birinci turda HDP'ye gideceği ayan beyan aşikar oysa birinci turda kararsız %25 var sonucu bu değiştirecek onu kimse anlamak istemiyor" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1788018/sinan-ogan-hedef-hdpyi-kilit-parti-olmaktan-cikarmak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.