İyi Partili Kırkpınar: “Türkiye’de adalet ayaklar altına alınmıştır”

​İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, kardeşi eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanmak üzere olduğu eşi, eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Cumhurbaşkanı eski danışmanları Serkan Taranoğlu ve Salih Tarakçı hakkında suç duyurusunu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın teslim almadığını duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 15:14
İyi Partili Kırkpınar: “Türkiye’de adalet ayaklar altına alınmıştır”


İyi parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar ve teşkilat mensupları suç duyurusunda bulunmak üzere Erzurum Adliye binasına gitti.

Kırkpınar ve beraberindekiler suç duyurusunda bulunamadı.

“Türkiye’de adalet ayaklar altına alınmıştır”

Bir saati aşkın süre oyalandıklarını belirten Kırkpınar, suç duyurusunda bulunduklarına ilişkin belge istemlerinin de kabul edilmediğini dile getirdi.

Kırkpınar, “Buradan seksen beş milyona sesleniyorum, Erzurum İyi Parti olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Suç duyurumuz kabul edilmedi, Türkiye’de adalet ayaklar altına alınmıştır” dedi.

“ Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gelin ve bildiklerinizi anlatın”

Kırkpınar şunları söyledi:

“Biz bugüne kadar AKP kendi eliyle yargı önüne çıkarır, gereğini yapar diye bekledik. Bugüne kadar AKP’den Zehra Taşkesenlioğlu hakkında hiçbir açıklama gelmemiştir. Buradan Zehra Taşkesenlioğlu'na bir kaç soru yöneltmek istiyorum; babanız olan Mazhar Hocanın Kur'an tefsirinde Bakara süresinin 188. Ayetini okudunuz mu? Rüşvet hakkında Allah’ın emrinin ne olduğunu bilseydiniz, bu kadar yanlışa düşmezdiniz. Size bir hemşehriniz olarak tavsiyem şudur, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gelin ve bildiklerinizi anlatın.”

“Görevde kayıtsızlık ve düzensizlik suçu bakımından fail olacaklar”

Avukat Yakup Çağrı Arısoy da yaptığı açıklamada,  bu durumun anayasal dilekçe hakkının ihlali olduğunu ilgili kamu görevlilerine bildirdiklerinin altını çizdi.

 Arısoy, “Suç duyurumuzu kabul etmeyen kamu görevlilerinin, görevde kayıtsızlık ve düzensizlik suçu bakımından da fail olacaklarını ilettik. Ayrıca suç duyurusu dilekçesini bile bile işleme koymayan Cumhuriyet Savcıları bakımından da 2802 sayılı hakimler ve savcılar kanunu gereği sorumluluk doğacağını da belirttik ve bu durumu tutanak altına aldık.” ifadelerini kullandı.

"Kimin hakkında suç duyurusunda bulunacağınızın önemi var"

Yakup Çağrı Arısoy, “ Bugün gördük ki suç duyurusunda bulunacaksanız, kimin hakkında bulunacağınızın bir önemi var. Eğer şu işleyen önemli görevlerde ise, onla ilgili suç duyurusunda bulunmanız adliye kapısından dönüyor. Ama eğer sıradan bir vatandaş hakkında duyurusunda bulunuyorsanız adalet o zaman var.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1788711/iyi-partili-kirkpinar-turkiyede-adalet-ayaklar-altina-alinmistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.