Bakan Ersoy Kapadokya'dan Kız Kulesi ve iptal edilen festivallere kadar gündemi değerlendirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kız Kulesinde 80 yıllık yanlışlıkların düzeltildiğini, Kapadokya Bölgesi'ndeki yıkım iddialarının da 'dezenformasyon' olduğunu söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 16:13
Bakan Ersoy Kapadokya'dan Kız Kulesi ve iptal edilen festivallere kadar gündemi değerlendirdi


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV'de yayınlanan Seda Öğretir ile Özel Röportaj programına katıldı.

“Kaçak yapısı yıkılanlar Peri Bacaları konusunda dezenformasyon yapıyor”

Kapadokya'da devam eden yol çalışmasıyla peri bacalarının değil, kaçak yapıların yıkıldığını ve yeni yol sayesinde kültürel varlıkların korunduğunu fotoğraflarla anlatan Ersoy“Kaçak yapısı yıkılanlar Peri Bacaları konusunda dezenformasyon yapıyor” dedi.

Ersoy, ''Bölgede şu ana kadar 400'den fazla kaçak yapı yıktık. UNESCO mevcut yolun kapatılması için yazı gösterdi. Mevcut yolun altında höyükler, yeraltı şehirleri var'' ifadesini kullandı.

" Kız Kulesi’nde 80 yıllık yanlışlar düzeltiliyor"

İstanbul'da Kız Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmasıyla ilgili de tıpkı Kapadokya Bölgesi'nde olduğu gibi sosyal medyada yanlış bilgilerin paylaşıldığını belirten Ersoy, Kız Kulesi'nin aslında uygun bir şekilde restore edildiğini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "80 yıllık yanlışlar düzeltiliyor" şeklinde konuştu.

Bilim insanlarının Kız Kulesi’ne acil müdahale edilmeli şeklinde rapor vermesi üzerine özgün şekli koruyarak restorasyon sürecine başlandığını belirten Ersoy, binaya yük bindiren beton yerine özgün malzeme kullanıldığını dile getirdi.

Ersoy şunları söyledi:

“ Marmara Denizi'nde bir hortum çıksa, kuleyi alıp götürdü”

 “Denizin altında boşluklar vardı.  Şu an Marmara Denizi'nde bir hortum çıksa, kuleyi alıp götürdü. Biz de bunun önüne geçmek için restoran sürecini başlattık.”

Restorasyona girildiğinde kolonlar kirişlerin birbirine bağlı olmadığını ya da deniz kumunun kullanıldığını gördük. Süreç de bu yüzden uzadı.

“80 yılda yapılan yanlışları düzeltiyoruz”

“80 yılda yapılan yanlışları düzeltiyoruz ve bittiğinde de Müzekart'ın geçerli olduğu bir işletme olacak''

''Ne kadar az kısıtlama, sınır ve iptal olursa bizim için o kadar iyi''

Balıkesir ve Muğla'nın ardından gelen festival iptalleri başta siyasetin de gündemine yerleşmiş ve beraberinde tartışmaları da getirmişti.

Bazen bölgesel hassasiyetlerin olabileceğini belirterek ''Ne kadar az kısıtlama, sınır ve iptal olursa bizim için o kadar iyi'' açıklamasında bulunan Bakan Ersoy, iptal edilen festivaller konusunda  yargıya gidilmesini önerdi.

  ''Galataport'un devreye girmesiyle de Türkiye çok büyük bir atağa girişti"    

Yaz turizminde Türkiye'nin krizden etkilenmediğinin altını çizen Ersoy, ''Galataport'un devreye girmesiyle de Türkiye çok büyük bir atağa girişti. Bu bizim açımızdan çok gurur verici'' dedi.

Ersoy, İstanbul Havalimanı ile Galataport'u raylı sistemlerle bağlayacaklarını da açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1788806/bakan-ersoy-kapadokyadan-kiz-kulesi-ve-iptal-edilen-festivallere-kadar-gundemi-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.