Ümit Dikbayır, "105 bin 772 öğrenci kayıt yaptıramadı"

İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 16:20
Ümit Dikbayır, "105 bin 772 öğrenci kayıt yaptıramadı"

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM' de basın toplantısı düzenledi.

"105 bin 772 öğrenci kayıt yaptıramadı"

Eğitim ve öğretim üzerinden iktidarı eleştiren Dikbayır, 105 bin 772 öğrencimiz okullarına kayıt yaptıramadığını söyledi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı, ''Mevcut iktidar Devletimizin gücünü bu öğrencilerimizde esirgedi. Yeterli yurt yapamadı, defalarca uyarmamıza rağmen öğrenciler barınma sorunu nedeniyle kayıt yaptıramadı. Öğrencilerimize burs ücreti ödüyor ve bu ücret öğrencilerimize yetmiyor. 105 bin 772 öğrencimiz okuyamıyorlar. Bunun suçu, günahı vebali tamamen iktidar olan Cumhur İttifakındadır.'' diye konuştu.

"Zengin çocukları okuyabilecek, vatandaşın çocuğu okuyamayacak"

İktidara bizi 100 yıl öncesine götürüyorsunuz diyen Ümit Dikbayır,''100 yıl önce saray eşrafı okurdu, vatandaş okuyamazdı. Bugünde zenginlerin ve yandaşların çocukları okuyabilecek, maalesef artık orta gelirli bile diyemeyeceğim ailelerin çocukları okuyamayacak.'' şeklinde konuştu.

"Üreticileri Ferraro'nun insafına bıraktınız"

Fındık fiyatı ve çiftlerin sorunlarına dikkat çeken Sakarya Milletvekili, üreticileri Ferraro'nun insafına bıraktınız diye konuştu.

Dikbayır, "Hükümet 54 TL fındık fiyatı açıkladı. Her sene olduğu gibi bu senede fındık üreticimizi Ferraro'nun insafına bıraktınız. 54 TL açıklanan fındık fiyatı bugün 43 TL'den, 40 TL'den toptancılar bu fındığı topluyor. Çünkü fındık üreticisi bunu satmak zorunda borcu var. Fiskobirlik'e yeterli sermayeyi aktarsaydınız bugün fındık 54 liradan peşin olarak üreticiden alınırdı ve bu ülkenin ticaretine katılırdı." dedi.

''Sosyal Konut Projesi''

Projeye karşı olmadıklarının söyleyen  İYİ Parti Mali İşler Başkanı, ancak projede yanlışlıkların olduğunu vurguladı. "Bizlere gelen sözlü ve yazılı sorular, şikayetler var. Bakan diyor ki, Biz satarken yüzde 10'unu peşin alacağız. zaten bu konutları alanların böyle bir imkanı yok. İnşaatlar ve ödemeler başlayacak. Bu insanlar hem kira ödeyecek hem de bu konutlara taksit ödeyecek. Taksitler memur maaşına oranla artacak. Son derecek yanlış, son derece insafsızca. peki ne yapabilirlerdi, İstanbul'da 1 milyon 800 bin boş konut var. Bu konutları satın alıp çok uygun finansman sağlayarak vatandaşlarımıza taksitle verebilirlerdi. Yabancıya satışı durdurarak arz talebi dengeleyebilirlerdi. Öğrencilerimize yeterli yurdu yapsaydı öğrencilerimiz bin bir güçlükle bu evlerde kalmaya çalışmaz, yurtlarda kalırlardı." ifadelerini kullandı.

"2.4 trilyon vergiyi ne yaptınız"

Devletin toplamda 2.8 bütçesi olduğunu aktaran Dikbayır, İktidara vatandaşın ödediği 2.4 trilyon vergiyi ne yaptınız diye sordu. Bütçenin eğitimde kullanılabileceğini söyledi. 

"Şehit aileleri kapılarda acı çekiyor"

Ümit Dikbayır, Şehit ailelerinin hastanelerden randevu alamadığına, gazilerin protezlerinden ise para alındığına dikkat çekti.

Dikbayır, ''Askeri hastaneler kapatıldı, şehit aileleri hastane kapılarında acı çekiyor acilen bu soruna çözüm bulun. Gazilerimiz protez alacak, bu proteze katkı payı isteniyor. Gazilerimiz elini, kolunu bu devlet için kaybetti. Devlette gazilerimizin arkasında durması gerekir.''  diye konuştu.

"Polisler kandırılıyor"

Her kurum 25-30 bin lira promosyon alırken İçişleri Bakanlığı'na bağlı polisler promosyonlardan faydalanamadığını belirten İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ''Polisler ayda 300 lira promosyonla kandırılıyor. İçişleri 188 lira verirken 300 liraya yükselmiş bununla övünüyor bence utanması lazım.'' ifadelerini kullandı.

"4 yılda bir tank inmedi"

Sakarya'daki tank palet fabrikası hakkında konuşan Dikbayır, 4 yılda bir tank inmedi dedi.

Ümit Dikbayır, "Sakarya'daki tank palet fabrikasını özelleştiriyoruz adı altında Katarlılara verdiniz. 46 ay oldu 2 ay sonra 4 yıl olacak. Tank yapabilecek kapasiteye gelmişti. Yeterli beceri ve alt yapıya sahip bir fabrikaydı. 4 yılda o bantlardan bir tane bile tank inmedi ." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1788814/umit-dikbayir-105-bin-772-ogrenci-kayit-yaptiramadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.