CHP'li Yıldırım Kaya, KPSS'de 7 soruda benzerlik olduğu iddiasını paylaştı

Soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS hafta sonu tekrarlandı. Ancak tekrarlanan sınavda da şaibe olduğu iddia edildi. CHP'li Yıldırım Kaya, “2. soru, 31. soru, 32. soru, 52. soru, 57. soru, 60. soru herhangi bir herhangi bir yayınevinin sorularıyla aynı mıdır, değil midir?" diye sordu.
Ersin Küçükbarak
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 17:49
CHP'li Yıldırım Kaya, KPSS'de 7 soruda benzerlik olduğu iddiasını paylaştı


ÖSYM’nin 31 Temmuz’da yaptığı KPSS, sorularından bazılarının bir yayınevinin daha önce düzenlediği deneme sınavlarında sorulanlarla aynı olduğu iddiası üzerine iptal edilmiş, sınav dün yeniden yapılmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, tekrarlanan sınavda sorulan sorulardan bazılarının, yayınevlerince hazırlanan sorulara benzediği yönündeki iddiaları paylaştı.

7 soru yayınevlerindekine benziyor iddiası

Kaya, "Dün sınava girenlerin sorularla ilgili yine iddiası var. Bana gönderdiler. 2, 31, 32, 51, 52, 57 ve 60 numaralı soruların yayınevlerindeki sorularla aynı olduğu iddia ediliyor. Geçen iptal edilen KPSS'de hiçbir açıklama olmadı sadece ÖSYM Başkanı görevden alındı. Başka ne değişti? Soruların çalındığı söylendi ama çalan yok ortada. Bu iddianın da takip edileceğini düşünmüyorum çünkü bir önceki iddialar da takip edilmedi" dedi.

"Sorular yanıtlanmadığı sürece kaygı ve kuşku devam eder"

ÖSYM’nin piyasada olmayan 200 soruyu hazırlama yeteneği bulunmadığına işaret eden Kaya, "Bu iddialara açıklık getirilsin. Ben bugün suçlama yapmadan Devlet Denetleme Kurulu'na, Ankara Cumhuriyet Savcısı'na, ÖSYM Başkanı'na sorular sordum. Bu sorulara yanıt istiyorum. Bu sorulara açık bir şekilde yanıt verilmesi lazım. Bu sorular yanıtlanmadığı sürece kaygı ve kuşku devam eder. Geçen iptal edilen KPSS'de hiçbir açıklama olmadı. Sadece ÖSYM Başkanı görevden alındı. Başak ne değişti? Soruların çalındığı söylendi ama çalan yok ortada. Bu iddianın takip edileceğini düşünmüyorum çünkü bir önceki iddialar da takip edilmedi” şeklinde konutu.

KPSS'ye katılanlara çağrı

Sınava girenlere bir çağrı yapan Kaya, “Daha önce karşılaştığınız sorularla ÖSYM’nin soruları arasında aynılık varsa lütfen bize ulaştırın” diye seslendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1789077/chpli-yildirim-kaya-kpssde-7-soruda-benzerlik-oldugu-iddiasini-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.