Latif Şimşek’e saldıran Emrah Topal'a 5 yıl hapis istemi

Katıldığı televizyon programında Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile yaşadığı tartışma sonrası gazeteci Latif Şimşek’e arkadan yaklaşarak saldıran ve tutuklanıp cezaevine konulan Emrah Topal hakkında soruşturma tamamlandı. İddianamede, Emrah Topal'ın 3 ayrı suçtan toplam 5 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Büşra Ünal
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 19:10
Latif Şimşek’e saldıran Emrah Topal'a 5 yıl hapis istemi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos 2022 tarihinde katıldığı televizyon programının canlı yayınında, programın diğer konuklarından gazeteci Latif Şimşek ile tartışmıştı. Canlı yayında kendine hakim olamayan Cemal Enginyurt, yerinden kalkarak Latif Şimşek'e saldırmış, yaşanan gerilim sebebiyle yayına ara verilmişti.

Tartışma reklam arasında da sürerken, Cemal Enginyurt ile birlikte silahlı olarak televizyon kanala giren ve herhangi bir resmî görevi olmayan Emrah Topal isimli zanlı ise Latif Şimşek'e habersizce arkadan yaklaşmış ve saldırarak darp etmişti. Saldırı sonrası zanlı Emrah Topal çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede ise yaşanan olay sırasında diğer canlı yayın konuklarının her iki tarafı sakinleştirmeye çalıştığı ancak tam o sırada zanlı Emrah Topal'ın müşteki Latif Şimşek'e yumruk ve tokat atmak suretiyle saldırarak darp ettiği belirtildi.

Emrah Topal aşırı tahrik olmuş!

İddianamede, zanlı Emrah Topal'ın alınan ifadesi de yer aldı. Emrah Topal, "olay sırasında aşırı tahrik edildiği ve öfkesine yenik düştüğü için Latif Şimşek'e fiziki müdahalede bulunduğunu" ileri sürdü.

Hazırlanan iddianamede saldırgan Emrah Topal’ın "basit yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Cemal Enginyurt saldırı sonrası Latif Şimşek'i suçlamayı sürdürmüştü

Gazeteci Latif Şimşek'e yapılan saldırı sonrası Cemal Enginyurt ve saldırgan Emrah Topal'a gelen tepkilerin yoğunluğu sebebiyle milletvekili Enginyurt açıklama yapmış ancak açıklamasında Latif Şimşek'ten özür dilememek bir tarafa, neredeyse "özrü kabahatinden beter" denilebilecek ifadeler kullanmıştı.

Cemal Enginyurt şöyle demişti:

"6 Ağustos 2022 Cumartesi gecesi katıldığım TV programında KPPS sorularının çalınması, Cemevlerine düzenlenen saldırılar, Balıklı Rum Hastanesi yangınının, 6'lı masa ve FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiği gibi, ağır tahrik edici beyan, ima ve iftiralara ilaveten, son olarak 'Polis ve Devlet düşmanı' suçlamaları karşısında, milletvekili ve taşıdığım siyasi sorumluluğun gereği olarak, göstermem gereken dikkat, özen ve itidal dışı davranışta bulundum.

Gösterdiğim sert tepkiden dolayı verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar, şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir.

Siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur. Ayrıca, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır.

Bu istenmeyen görüntüler sebebiyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren Basın camiasından özür diliyorum."

Cemal Enginyurt, saldırı sonrası da saldırmaya çalışmıştı

Cemal Enginyurt'un özrünün "istenmeyen davranış" değil, siyasi zarar görmemek olduğunu ise görüntüler ortaya koyuyordu.

Gayriresmi koruması Latif Şimşek'e saldırdıktan sonra Cemal Enginyurt'un da Latif Şimşek'i takip ettiği ve peşinden giderek yarın kalan darbı tamamlamak istediği görülmüştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1789300/latif-simseke-saldiran-emrah-topala-5-yil-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.