Ahmet Davutoğlu, 'Aday ne zaman açıklanacak' sorusuna yanıt verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Altılı masanın adayı ne zaman açıklanacak?" sorusuna "Yılbaşından önce aday ismi zikredilmez ama altyapısı kurulur." yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2022, Salı - 09:11
Ahmet Davutoğlu, 'Aday ne zaman açıklanacak' sorusuna yanıt verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk erkanlarındaki Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, 'Altılı masanın adayı ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt verdi.

Yılbaşından önce aday açıklaması olmayacağını, alt yapısının oluşturulacağını belirten Davutoğlu " Burada en önemli şey 'ben' değil 'biz' dememiz. O masadan aday çıkması halinde partisiyle olan ilişkisini kesmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sonraki seçim için hırslı olmayan birinin olması geçiş sürecini kolaylaştıracaktır. Bu benim kanaatim, partimizin kanaati. 6'lı Masa'da konuşulmuş değil. 6'lı Masa'dan birisi olacaksa, dışarıdan da olacaksa siyasi kimliğinden arınarak geçiş sürecini yönetmesidir. Farklı kesimlerden oy verecek olan kitleler 'Bu bir süre sonra kendisi için çalışır' kanaatine varabilirler. 'Ben geçiş sürecini yöneteceğim, siyasi ikbal için bunu yapmayacağım' demesi kolaylaştırır." ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Bir an önce 'Cumhurbaşkanı adayınızı açıklayın' diyor. Bizim amacımız temelin sağlam atılması. Kişisel tartışma değil hiçbir lider. Daha bu 6'lı masa oluşalı 8-9 ay oldu. Genel başkanlar kendi tabanlarına 'gerilime, paniğe gerek yok' mesajını verdi.

" Bunun seçim yatırımı olduğunu herkes biliyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladı ve milyonlarca kişinin başvurdu, sosyal konut projesine ilişkin eleştiriler yönelten Davutoğlu "16 bin liranın altında kazanana dar gelirli dediler. Demek ki hükümet 16 bin liranın altında olanları dar gelirli olarak tanımlıyor. O zaman dar gelirliler, bu konutları bu şartları nasıl alacaklar? 3,5 milyon müracaat olmuş. Geçmişte verilen sözler yerine getirilmemiş. Bunun seçim yatırımı olduğunu herkes biliyor, halk da bunun farkında. Halk 'bir şekilde başvurayım, sonra bakarım' diyor. Halk o kadar biçare ki, her yere olta atıyor. İstanbul'a bu kadar büyük konut yükü nereye yapılacak? İstanbul nereye doğru genişleyecek? İmar rantını ortadan kaldırmadan dar gelirliye rahat yok." diye konuştu.

"K imse küçük parti muamelesi yapamaz"

Davutoğlu "Yüzde 1'lik oylarına rağmen '6'lı masada çok fazla sesleri çıkıyor' diyenlere de tepki gösterirken "Bunu reddederim. Bizim oyumuzun yüzde 1 olduğuna dair bir bilgi mi var, biz seçime mi girdik. Sultanbeyli'ye bakmalarını isterim. Oyumuz yüzde 1 değil, kimse küçük parti muamelesi yapamaz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790091/ahmet-davutoglu-aday-ne-zaman-aciklanacak-sorusuna-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.