Ankara'da iki ayrı FETÖ operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 7'si avukat 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca Ankara Emniyeti tarafından FETÖ'nün sınav sorularını çalmasına ilişkin gerçekleştirdiği çalışmada 6'sı aktif kamu çalışanı 21 isim deşifre edildi.
Büşra Bayrak
|
20 Eylül 2022, Salı - 09:14
Ankara'da iki ayrı FETÖ operasyonu!

Ankara'da kapatılan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı polis kolejinden ilişiği kesilen öğrencilerin FETÖ tarafından takibe alınarak okul dönemi ve sonrasında örgüte bağlılık ve sadakatlerine göre kodlama yapıldığı ortaya çıktı. 

Yapılan soruşturmanın ardından Ankara merkezli 8 ilde 7'si avukat 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 2013 KPSS sınav sorularını örgütün çalışma evlerine taşıyan 6'sı aktif kamu çalışan 21 şüphelinin yakalanması için de 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Kolejinden ilişiği kesilen öğrencilerin FETÖ tarafından takibe alınıp, okul dönemleri ve sonrasında örgüte bağlılık ve sadakatlerine göre kodlandığı ortaya çıktı.

8 ilde eş zamanlı operasyon

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin yaptığı çalışmada, haklarında ardışık arama, HTS kayıtları, ifade ve teşhisler bulunan 7'si avukat 15 şüpheli belirlendi. İsimleri tespit edilen zanlıların yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 8 ilde, eş zamanlı operasyon düzenlendi. 15 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmanın devam ettiği öğrenildi.

2013 KPSS sorularında usulsüzlük: 6'sı aktif kamu çalışanı 21 isim deşifre oldu

FETÖ'nün sınav sorularını çalmasına ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 2013 KPSS sınavın sorularında da usulsüzlükler tespit edildi. Örgüt tarafından organize edilen KPSS çalışma evlerinde kalan, 2013 KPSS sınav sorularını temin ettikleri yönünde itirafçı ifadeleri olan ve olağan dışılık analiz raporu bulunan 6'sı aktif kamu çalışanı 21 isim deşifre oldu.

21 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock ve ardışık arama gibi yöntemleri kullandığı belirlenen 21 şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi. Polis, Ankara merkezli 10 ilde zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790093/ankarada-iki-ayri-feto-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.