Hüseyin Çankaya'dan Demetevler için tedirgin eden açıklamalar

ABB Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Çankaya, Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden Demetevler'de yaklaşık 20 bin bağımsız alanın risk altında olduğunu söyledi. Çankaya, ilçede bazı dükkanları büyütmek için bina kolonlarının kesildiğini tespit ettiklerini aktardı.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2022, Salı - 10:01
Hüseyin Çankaya'dan Demetevler için tedirgin eden açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Çankaya, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ankara'nın kentsel dönüşüm haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan Hüseyin Çankaya, Demetevler'deki riske dikkat çekti.

Demetevler'in 5 metrelik, 7 metrelik yolların etrafına çok katlı binaların yapıldığı bir ilçe olduğunu belirten Çankaya, orada yapılacak bir kentsel dönüşümün zor olacağını bildirdi.

Ankara'da kentsel dönüşüm deyince ilk akla gelen bölgenin Demetevler olduğuna dikkat çeken Çankaya " Demetevler’in nedeni de Ankara Çayı’nın alüvyonlarıyla oluşmuş toprağın üzerine yapılmasıdır. İkincisi de çok katlı gecekondu olarak 80’li yıllarda gelişmesidir." diye konuştu.

" 20 bini risk altında"

Hüseyin Çankaya, Ankara'nın birinci derece deprem kuşağında yer almamasına rağmen riskin devam ettiğini belirterek "  Demetevler, ne afet bölgesi ilan edilmiştir, ne kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. Şuan 33 bin bağımsız bölümün yaklaşık 20 bini risk altında." dedi.

"Dükkan içindeki kolonlar kesilmiş"

Demetevler'deki başka bir riske de dikkat çeken Çankaya sözlerine şöyle devam etti;

İstanbul’daki depremde çok gördük. Ana caddelerdeki dükkanların kolon kesme yöntemiyle büyütülmesini maalesef Demetevler’de de görüyoruz. Nüfusun yüksek olması nedeniyle ticaret alanı arttırmak için yapılmış. Orada öyle bir risk var.

"Ne büyükşehirin ne Yenimahalle Belediyesinin bu gücü yok"

Demetevler'de acilen 20 bin konutluk bir kentsel dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Çankaya, bunu büyükşehirin veya Yenimahalle Belediyesinin yapabilecek gücü olmadığını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790276/huseyin-cankayadan-demetevler-icin-tedirgin-eden-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.