Mahkemeden kalmadığı yurdun ücret istediği öğrenci hakkında karar

İzmir 7. Tüketici Mahkemesi, koronavirüs salgını döneminde yurttan ayrılan üniversite öğrencisini ödemediği taksitler nedeniyle icraya veren yurt sahibini haksız buldu.
Onur Çetinkaya
|
20 Eylül 2022, Salı - 11:37
Mahkemeden kalmadığı yurdun ücret istediği öğrenci hakkında karar

Manisa’da yaşayan Hüseyin Can Gök, 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü kazanınca barınma için İzmir Buca’da bir özel yurtla sözleşme imzaladı.

Üniversite öğrencisi, ayrıca yurt ile 15 Mayıs 2020 vadeli 7 bin 150 lira bedelli senet imzaladı ve eğitim döneminin devam ettiği marta kadar yurtta kaldı, bu aylara ilişkin taksitlerini de ödedi.

Salgın sürecinde, 2020 Mart’ta, okulların uzaktan eğitime geçmesiyle yurttan ayrılan Gök, Manisa’ya ailesinin yanına döndü. Yurt sahibi, geri kalan ödemenin yapılması için icra takibi başlattı. Gök ise borçlu olmadığının tespiti ile icranın durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti.

Yurt sahibi haksız bulundu 

İzmir 7. Tüketici Mahkemesi, yurt sahibi tarafından icra takibi başlatılan 4 bin 100 liraya ilişkin tarafların dilekçelerini inceledi.

Mahkeme, Gök’ün icra müdürlüğündeki dosyasında yurda borçlu olmadığının tespitine ve kötü niyet ispatlanmadığından davacılar yararına kötü niyet tazminatı hükmetmeye yer olmadığına karar verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790479/mahkemeden-kalmadigi-yurdun-ucret-istedigi-ogrenci-hakkinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.