Keçiören'de çamaşır suyuyla kediler zehirlendi

Ankara Keçiören ilçesinde sokakta baygın halde bulunan kedi, götürüldüğü veteriner kliniğinde hayatını kaybetti. Mahalle sakinleri son 1 ay içinde 4 kedinin aynı şekilde olduğunu dile getirdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2022, Salı - 12:40
Keçiören'de çamaşır suyuyla kediler zehirlendi

Olay, Keçiören Hasköy Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, mahalle sakinlerinin sokakta baygın halde bulduğu kedi, götürüldüğü veteriner kliniğinde hayatını kaybetti. 

Yapılan araştırma sonucunda kendinin çamaşır suyundan zehirlenerek öldüğü tespit edildi. 

Kediyi can çekişirken bulup, veterinere götüren hayvansever Sevda Akpınar,   N.T. isimli mahalle sakinin kedinin üzerine  çamaşır suyu dökerken görenler olduğunu söyledi. Akpınar, N.T.'den şikayetçi oldu.

Şikayet üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan kedi, otopsi yapılmak üzere merkeze götürüldü.

"Tüm solunum yolu paramparça olmuş"

Akpınar yaşananları şöyle anlattı:

"Sabah perişan halde bulduk kediyi, veterinere götürdüm. Üstünde aşırı derecede bir çamaşır suyu kokusu vardı. Komşumuz olan kadın pet şişenin içerisinden kedinin üzerine bir şeyler dökmüş. Veterinerin de direkt söylediği yoğun aşırı derecede bir çamaşır suyu kokusu olduğu. Tüm solunum yolu tahriş olmuş, paramparça olmuş. Tüm raporlarını da aldık. Son bir ay içerisinde bu 4'üncü kedi, bu şekilde ölen. Kediler ne yapıyor bu insanlara? 'İstemiyorum' dedi, yuvalarını yıktı. Biz mamalarını koyuyoruz, su kaplarını koyuyoruz hepsini atıyor. Kediye otopsi yapılacak ve asıl ölüm nedeni nedir anlaşılacak" 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790624/keciorende-camasir-suyuyla-kediler-zehirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.