Kılıçdaroğlu ,"Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar "

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da partisinin grup toplantısında konuştu. Zamlara ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Elektriği kesilen evlere gittim. Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar.'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
20 Eylül 2022, Salı - 13:43
Kılıçdaroğlu ,"Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar "

Partisinin şehirlerdeki ilk grup toplantısını Erzurum'da gerçekleştiren CHP lideri, bu hafta Elazığ'da partililerle bir araya geldi.

"Üretenin, alınteri dökenin yanında olacağız"

Elazığ'da çiftçilerin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, "Size mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz. En ucuz mazotu çiftçi kullanacak. Bütün çiftçilere söz verdim, esnafa söz verdim; sizin oylarınızla iktidar olursak bir hafta içinde çiftçinin, esnafın aldıkları kredilerin faizlerini sileceğim. Faizle mücadele böyle yapılır. Üretenin, alınteri dökenin yanında olacağız. Oy versin veya vermesin hakkı teslim etmektir. Derdi çözmek Bay Kemal'in görevi olacak" diye konuştu.

"Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar "

CHP lideri son dönemlerde elektrik ve doğal gaza gelen zamlara tepki gösterdi, vatandaş borç batağında diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, " Elektriğe bu yıl yüzde 95 ile yüzde 200 arasında zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 164 zam. Kimin geliri yüzde 164 arttı? Elektriği kesilen insanların evlerinde yaşadığı dramı insanlar bilmiyor. Elektriği kesilen evlere gittim. Onların dertleriyle hemhal oldum. Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar." diye konuştu.

"Tek dertleri İmamoğlu"

İktidara yüklenen Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elinden nasıl yetkilerini alabiliriz diye uğraşıyorlar dedi.

Adaletin olmadığı yerde hukuk, insan hakları olmaz diyen CHP lideri, ''Devletin dini adalettir'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Buradan o hakime sesleniyorum yargı için yüz karası olmak istemiyorsan hukukun üstünlüğüne göre karar vereceksin, Saray'ın talimatına göre değil. Bu konuda uzman raporu da var ama o hakimi değiştirdiler." ifadesini kullandı.

"Malı götürenleri asla ama asla affetmeyeceğim"

Bu yılın ilk 8 ayında Kur Korumalı Mevduat dahil ödenen faizin 250 milyar lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çiftçiye ilk ayda verilen 25 milyar lira. Esnafa 6 milyar lira veriyor. Çiftçiye ne kadar verilmesi gerekiyordu; 134 milyar lira. Bu çiftçinin alınterini çalmak demektir. Bunların tamamını düzelteceğiz. Malı götürenleri asla ve asla affetmeyeceğim." diye seslendi.

"6 liderin tek hedefi barışı ve huzuru getirmek"

Vatan ve bayrak olmak üzerek iki çizgilerinin olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu," Bu ülkeyi barıştırmak istiyorum. Kavgadan bıkmadık mı? Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli 85 milyon bir aradayız. Ayrımcılıktan bıkmadınız mı? Kavgadan bıkmadınız mı? Çözeceğiz tamamını. 6'lı masa. 6 liderin tek hedefi var bu ülkeye barışı ve huzuru getirmektir. Beraber başaracağız. Kucaklaşarak başaracağız." dedi.

Elazığ'a bakanlık vaadi 

Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'a bakanlık vaadini yineledi. CHP lideri, "İktidara bu kadar destek veren bir iktidar 20 yılda Elazığ'a tek bir bakanlık bile vermedi. Bay Kemal'in sözüdür, Elazığlıların oylarıyla iktidar olduğumuzda Elazığ'a bir bakanlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1790694/kilicdaroglu-kac-hanenin-elektrigi-kesildi-gizliyorlar-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.