6'lı masa iktidardaki yol haritasını konuşuyor

6’lı masanın 2 Ekim’deki buluşmasından önce partiler arası görüşme trafiği hızlandı. DEVA Lideri Babacan'ın liderleri ziyaretinde geçiş süreci yol haritası konuşuldu. "Seçim sonrası ekonomide kim söz sahibi olacak?" SORUSU DA GÖRÜŞÜLDÜ.
Ersin Küçükbarak
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 10:28
6'lı masa iktidardaki yol haritasını konuşuyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, liderler zirvesi öncesi tüm genel başkanları ayrı ayrı ziyaret etti.

Babacan’ın bu ziyaretlerinin daha önce  kendisinin gündeme getirdiği “ön koalisyon protokolü önerisiyle ilgili olduğu” ileri sürüldü.

Öncelik geçiş süreci yol haritası

Buna göre DEVA Partisi aday belirleme sürecinden önce geçiş sürecinin yol haritası ve cumhurbaşkanı adayının ortak söylemine katkı sunacak temel konularda tematik çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyor. Aynı görüşü CHP kaynakları da dile getiriyor.

Babacan geçiş sürecinin yol haritasını müzakere etti

DEVA Partisi kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Babacan’ın  görüşmelerinde geçiş sürecinin yol haritasının müzakereleri yapıldı ve partinin önerileri sunuldu.

“Geçiş sürecinde kabine ne olacak, cumhurbaşkanının yetkileri ne olacak?” gibi konuların belirlenmesi gerektiğine işaret eden DEVA Partisi kaynakları  bu görüşmelerin isimler ve koltuklar üzerinden olmadığının altını çiziyor.

Kulislere yansıyanlara göre liderler partilerin iktidar sonrası nasıl bir pozisyonda olacağını da şimdiden konuşmaya başladı.

Ekonomi koltuğunda kim söz sahibi olacak?

Özellikle ekonomide söz sahibinin İYİ Parti mi, DEVA Partisi mi olacağının konuşulduğu dile getiriliyor. Babacan’ın  liderlere yaptığı ziyaretlerde  partilerin seçim sonrası oluşacak yapıda rollerinin belirlenmesini istediği aktarılıyor.

 Rol dağılımı zirvede de konuşulacak

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına üstü kapalı gelen eleştirilerin  bu rol dağılımı ve pozisyon belirleme çalışmalarından kaynaklandığı, bu konuların 2 Ekim’de yapılacak zirvede gündeme gelebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1791623/6li-masa-iktidardaki-yol-haritasini-konusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.